Gewoon doen; gezondere twix cheesecake

10/08/2021

Wanneer ik ziek ben krijg ik vreettrek.. En zo ontstond deze gezondere twix cheesecake afgelopen weekend. Ik wilde iets met chocola, maar ik wilde ook nog een beetje binnen de perken blijven. Het resultaat was een taartje met als inspiratie een twix in een combinatie van semi gezond en heel erg lekker. Door iets kleinere stukjes te nemen kun je prima genieten van deze heerlijke snack.

Twix it

Aangezien ik pas nog de brownie kwarktaart maakte besloot ik nu een cheesecake versie te maken. In verband met het feit dat ik geen kcal bol wilde creëren verving ik een deel van de cheesecake door magere kwark en ik gebruikte de caramelsaus van Callowfit. Deze kun je met 10% korting bestellen als je code fitfoodjoycal10 gebruikt!

De toplaag moest gewoon echt heel zoet en chocoladeachtig zijn dus veel meer dan light slagroom ging ik niet toegeven. Wat je wel kunt doen om de voedingswaarden net wat fijner te maken is de toplaag achterwege laten en wat stukjes pure chocola door je kwarklaag mengen. Nog makkelijker is een straciatella kwark gebruiken. Voor de bodem gebruikte ik bescuitjes omdat dit me doet denken aan het koekje van de twix. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen welk koekje jij het lekkerst vindt door de bodem. Hem helemaal met havermout maken kan natuurlijk ook.

Gezondere twix cheesecake

Gezondere twix cheesecake

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3.5 uur wachten
Goed voor: 8 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
65 gram biscuitjes
125 gram banaan
25 gram halfvolle melk
20 gram havermout

Voor de kwarklaag:
175 gram magere kwark
100 gram monchou
25 gram Callowfit Caramelsaus
25 gram eiwitpoeder
10 gram Sukrin gold of bruine basterdsuiker
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water

Voor de toplaag:
50 gram slagroom light
50 gram pure chocola

Bereiding

Schep je kwark alvast over in een kom en mix dit met een handmixer of een garde met de monchou, suiker, caramelsaus en de eiwitpoeder. Laat het buiten de koelkast op temparatuur komen.

Gebruik de keukenmachine en maal de biscuitjes fijn. Voeg de banaan, melk en havermout toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden. Laat de bodem afkoelen.

Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels water in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel ongeveer 5 minuten afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de kwark. Verdeel je kwarkmengsel over de bodem en laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Na 3 uur kun je de chocoladelaag toevoegen. Giet hiervoor de slagroom in een klein pannetje en voeg de chocola toe. Zet het pannetje op laag vuur en roer tot de chocola gesmolten is. Giet dit over je taart en zet de taart nog een half uurtje terug in de koelkast.

Voedingswaarden per 100 gram

208 calorieën
20.2 gram koolhydraten
9.1 gram eiwitten
9.9 gram vetten
1.3 gram vezels

Voedingswaarden per punt

165 calorieën
17.3 gram koolhydraten
7.3 gram eiwitten
7.9 gram vetten
1 gram vezels
Gezondere twix cheesecake

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën