Wat is er beter dan 1 toetje? Precies! Allemaal verschillende toetjes in de vorm van een grand dessert. Ik koos voor een crème brûlée en een tiramisu met kerstkransjes en licor 43 yoghurt. Het resultaat was heerlijk zoet en toch ook feestelijk met die verschillende bakjes.
Mix en match
Zo vaak zit ik in een restaurant en zou ik willen dat ik alle toetjes van de kaart kon bestellen. Hoe fijn is het als ze dan een grand dessert op de kaart hebben waarin je van alles wat kan proeven. Toen ik van Zuivelhoeve een box met licor 43 en hun boer’n yoghurt met licor 43 kreeg kwamen er zoveel ideeën naar boven dat ik dacht, ‘oke, ik ga gewoon een paar kleine versies maken en ze allemaal opdienen’. Zo gedacht, zo gedaan en het resultaat vind je in deze blog.
In de boer’n yoghurt zit trouwens ook echt een beetje licor 43 waardoor er 0.9% alcohol in zit. Wel even oppassen met de kids aan tafel dus. Je kunt voor hen wat kwark met sinaasappelsap mixen of wat perziken op siroop samen met vanille kwark in de blender doen.
Grand dessert met licor 43 yoghurt
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 2 grand desserts
Ingrediënten
Voor de crème brûlée:
200 gram Zuivelhoeve boer’n yoghurt licor 43
2 eigelen
Suiker voor bovenop
Voor de tiramisu:
50 gram slagroom
150 gram Zuivelhoeve boer’n yoghurt licor 43
gram kerst kransjes met chocola
1 shot vanille (of vanille essence)
Bereiding
Voor de crème brûlée:
Meng in een kom de yoghurt met de eierdooiers tot je een glad mengsel hebt. Verdeel je beslag over 2 ovenschaaltjes. Pak een grote ovenschaal met een hoge rand en zet de kleine schaaltjes hier in. Vul de schaal met heet water tot de bakjes voor de helft onder water staat. Zet het geheel ongeveer 25 minuten in de oven op 175 graden. De crème brûlée is gaar als hij heen en weer flubbert zoals een pudding. Zet de bakjes minimaal 2 uur in de koelkast. Wanneer je ze gaat serveren schep je een laagje suiker op de bakjes en brand je dit af met een crème brûlée brander of zet de bakjes 5 minuutjes zo hoog mogelijk in de oven en zorg dat de warmte alleen van bovenaf komt.
Voor de tiramisu:
Verkruimel de koekjes boven twee kleine glaasjes of schaaltjes. Doe de slagroom in een kom en klop hem stijf met het shotje vanille. Voeg de yoghurt toe en meng door elkaar. Verdeel je tiramisu over de 2 glaasjes en top af met wat chocola of nog wat koekjes.
Voedingswaarden per grand dessert
376 calorieën
31 gram koolhydraten
11.4 gram eiwitten
22.9 gram vetten
0.5 gram vezels
GEEN REACTIES