Weekendmodus: gyros loempia met tzatziki

31/05/2020

In het weekend let ik vooral op mijn kcal budget en laat ik de rest los. Dit is een bewuste keuze om toch mijn doel te steunen, maar ook te kunnen genieten van mijn weekend. Deze gyros loempia is dan een mooi voorbeeld van wat ik zou eten. Niet perse gezond, maar wel bewust genoeg om toch binnen mijn doelen te blijven.

Weekend modus

In het weekend heb ik een ander ritme. Ik slaap uit en eet onregelmatiger. Dit maakte het voor mij lastig om aan die groene balkjes te voldoen. Daarom heb ik besloten die balkjes lekker te laten voor wat ze zijn en alleen op mijn kcal te letten. Zo zorg ik er toch voor dat ik binnen de perken blijf, maar ben ik niet constant bezig met eten en macro’s.

Het recept voor deze gyros loempia is dan ook niet perse gezond te noemen en dat hoeft ook niet. Zolang hij in de kcal past is dat voldoende. Wat wel scheelt is dat je ze zelf maakt en dus bepaalt wat er in je eten zit. Daarnaast gaan ze in de oven in plaats van in de friteur en ik hoef jullie vast niet uit te leggen dat dit ook al een grote stap voorwaarts is.

gyros loempia met tzatziki

Gyros loempia met tzatziki

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 4 gyrosrollen

Ingrediënten

Voor de loempia
150 gram gyros
4 vellen filodeeg
50 gram paprika
25 gram rode ui
5 gram olijfolie

Voor de tzatziki
100 gram magere kwark
25 gram augurk
25 gram komkommer
1 teentje knoflook

Bereiding

Haal de filodeeg uit de vriezer en laat de vellen ontdooien. Snijd de paprika en de rode ui fijn. Zet een pan op het vuur en bak hier de gyros in. Voeg de groente toe en bak dit nog even mee. Leg een streep gyros op een vel filodeeg maar zorg dat je de zijkanten vrij laat. Vouw de zijkanten over de streep beleg heen en rol het geheel op tot een loempia. Besmeer de rollen met olijfolie en bak ze in de oven op 200 graden in ongeveer 15 minuten bruin.

Voor de tzatziki rasp je de komkommer en de augurk en pers je de knoflook. Mix dit door de kwark heen en voeg eventueel wat peper en zout toe. Tijd om te dippen! De macro’s gelden alleen voor de rol, omdat het natuurlijk voor iedereen verschillend is hoeveel saus je neemt.

Voedingswaarden per 100 gram

169 calorieën
13.5 gram koolhydraten
12.6 gram eiwitten
6.8 gram vetten
1.1 gram vezels

Voedingswaarden per loepmia

121 calorieën
9.6 gram koolhydraten
9 gram eiwitten
4.9 gram vetten
0.8 gram vezels

gyros loempia met tzatziki

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën