Hartig bananenbrood met geitenkaas en vijgen

06/03/2019

Als ik aan bananenbrood denk, denk ik aan een zoet tussendoortje. Maarja, ik had geitenkaas in de koelkast liggen en daar wilde ik graag een gezond snackrecept mee maken. Dus van het een kwam het ander en zo ontstond er een hartig bananenbrood met walnoten, geitenkaas en vijgen. Uiteindelijk bleek dit best een prima combinatie te zijn, dus heb ik het recept uitgeschreven voor jullie.

Banana’s all over

Bananenbrood is een van mijn favoriete snacks. Het is vullend en tegelijkertijd een makkelijke manier van vitamines binnen krijgen. Je bakt een heel brood op zondag en je kunt vervolgens de hele week een verantwoord tussendoortje meenemen naar je werk. Snel en makkelijk dus en vooral fijn voor de afwisseling met een simpele banaan eten.

Ik heb al een aantal zoete versies onlines staan zoals de bananencake met kokos en de speculaas versie. Dit komt gooide ik het over een andere boeg en besloot ik voor een hartig bananenbrood te gaan. Door middel van een laag geitenkaas in het midden en walnoten door het speltmeel beslag maak je van een zoet baksel een hartige variant. Natuurlijk kun je zelf bepalen welke noten je door het brood wilt mengen.

Hartig bananenbrood

Hartig bananenbrood met geitenkaas

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 40 minuten
Goed voor: 10 plakken

Ingrediënten

300 gram bananen
150 gram speltmeel
1 ei
100 gram cottage cheese
50 gram geitenkaas
10 gram honing
25 gram walnoten
1 theelepel bakpoeder
2 vijgen

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal de bananen fijn. Schep dit over in een bak en voeg de speltmeel, het ei en de bakpoeder toe. Hak de walnoten grof en voeg deze ook toe. Meng alles door elkaar tot een samenhangend beslag. In een ander kommentje meng je de cottage cheese met de geitenkaas en de honing met behulp van een vork. Snijd de vijgen in dunne plakjes. Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel de helft van het beslag over de vorm. Pak nu het geitenkaas mengsel en verdeel ook dit over de bakvorm. Beleg dit met een laagje vijgen en top af met de tweede helft van het beslag. Zet de cake ongeveer 40 minuten in de oven op 175 graden. Er kan best wat vocht uitkomen door het geitenkaas mengsel.

Voedingswaarden per 100 gram

186 calorieën
25.2 gram koolhydraten
7.5 gram eiwitten
5.6 gram vetten
2.3 gram vezels

Voedingswaarden per plak

143 calorieën
19.8 gram koolhydraten
5.6 gram eiwitten
4.1 gram vetten
1.7 gram vezels

Hartig bananenbrood

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën