It’s all about the snacks; hartige scones

24/04/2019

Bij scones denk je natuurlijk aan die heerlijke Engelse gebakjes die je krijgt bij de high tea. Met jam en clotted cream of met suiker? Deze hartige scones daarentegen zijn gemaakt met speltmeel en kaas en zijn ideaal voor bij een high wine. Een beetje gezouten boter of kruidenkaas erop en je bent klaar voor een (minder on)gezonde borrel.

Afternoon snack

Aan het eind van de middag heb ik altijd zo’n trek in iets hartigs. Van cupasoup tot kaas-tomaat sultana, als het maar lekker zout is. Daarom bedacht ik een gezonde snack versie; hartige scones. Ze zijn gemaakt met kaas,bacon en Italiaanse kruiden, maar je kunt ze ook heel makkelijk vegetarisch maken. Doordat je speltmeel gebruikt rijzen ze niet zo als dat je gewend bent van een scone, maar ze zijn van binnen net zo luchtig.

Zoals jullie ook weten uit mijn blog van de zoete scone, is dit een typisch Engels baksel dat bij de thee gedronken wordt. Maar als je die thee voor wijn, of natuurlijk netjes iets als Icetea Green, vervangt dan kan hier ook best een hartige snack bij. Qua vulling kun je alle kanten op. Wellicht wil je andere kaas gebruiken of voeg je tomaat toe aan het beslag? Aan jou de keuze om je borrel compleet te maken. Hou jij meer van zoetige snacks als je trek hebt? Via de blog van Fitcode vind je 41 heerlijke snacks waaronder natuurlijk mijn scones šŸ™‚

Hartige scones met kaas

Hartige scones met kaas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 6 hartige scones

Ingrediƫnten

125 gram speltmeel
50 gram melk
1 middelgroot ei
50 gram magere spekreepjes
50 gram Slankie gerapste kaas
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden

Bereiding

Zet een pannetje op het vuur en bak de spekreepjes gaar. Mix in een kom de speltmeel met de bakpoeder, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden. Voeg de kaas en de spekreepjes nu ook toe. Als laatst mix je het geheel met de melk en het ei tot er een stevig beslag overblijft. Vet een muffinvorm in of zet er papieren vormjes in en schep er 6 scones uit. Zet ze 20 minuten in de oven op 175 graden tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarden per 100 gram

232 calorieƫn
23.4 gram koolhydraten
15.5 gram eiwitten
7.5 gram vetten
4.1 gram vezels

Voedingswaarden per scone

128 calorieƫn
12.9 gram koolhydraten
8.6 gram eiwitten
4.1 gram vetten
2.2 gram vezels

Hartige scones met kaas

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn