Lekker vullend; haverkoeken in twee smaken

27/08/2018

Zelf eet ik graag een koekje bij mijn thee. Zo rond een uur of 11 als je ontbijt verteerd is maar je nog lang niet kunt lunchen is het moment dat ik trek krijg in iets zoetigs. Daarom heb ik zelf deze haverkoeken gemaakt zodat ik kan snoepen zonder te balen erna. Ga jij voor de karamel-muesli of voor de chocolade-kokos variant?

Havermout again

Jep, alweer een recept met havermout. Laatst vond je nog rood fruit crumble en een fruit pizza en deze keer zijn het dus haverkoeken. Het lijkt alsof er best veel calorieën in deze koeken zitten, maar vanwege de havermout zijn ze erg vullend. Een ander voordeel is dat er geen suiker in deze koeken zit. Ik gebruikte namelijk de flavour shots van Personal Protein om een smaakje aan de koeken toe te voegen. Verder kun je er natuurlijk nog toppings naar wens aan toevoegen. Hierbij kun je denken aan muesli, cacao nibs, kokos of caramel chunks. Eigenlijk kun je met deze basiskoek alle kanten op.

Haverkoeken karamel

Twee soorten haverkoeken

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 8 koeken

Ingrediënten

90 gram havermout
45 gram havermout meel
130 gram banaan
15 gram kokosolie
20 gram halfvolle melk
1 Personal Protein flavourshot crunchy caramel
1 Personal Protein flavourshot chocolade

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal 45 gram havermout tot meel. Vervolgens doe je dit in een kom en meng je dit met de gewone havermout. Daarna kun je de keukenmachine gebruiken om de banaan in fijn te malen. Ook dit giet je bij het havermout mengsel samen met de melk en de kokosolie. De olie moet je eerst even laten smelten in de magnetron. Mix alles door elkaar tot je een samenhangend geheel hebt en verdeel het daarna over twee schaaltjes. Bij het ene schaaltje voeg je een choco shot toe en bij het andere schaaltje een karamel shot. Voeg nu ook de toppings naar keuze toe aan je schaaltjes en roer alles door elkaar (De voedingswaarden hieronder zijn voor koeken zonder extra toppings).

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het havermoutbeslag in 8 hoopjes. Zet de plaat 20 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

459 calorieën
66.7 gram koolhydraten
11.5 gram eiwitten
14.5 gram vetten
9.1 gram vezels

Voedingswaarden per koek (20 gram)

92 calorieën
13.3 gram koolhydraten
2.3 gram eiwitten
2.9 gram vetten
1.8 gram vezels

Haverkoeken met chocola

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën