Lekker simpel, lekker snel: havermout ontbijt met kokos

15/01/2018

Ik ben niet zo’n ochtendmens. Als ik om half 9 de deur uit moet, dan staat mijn wekker om 8 uur.. Preppen doe ik de avond van tevoren en ontbijten doe ik op werk wel, alles voor de extra slaap. Een van de ontbijtjes die je makkelijk mee kunt nemen naar werk is havermout. Maar omdat elke keer hetzelfde zo saai is, heb ik een andere versie bedacht. Bij deze presenteer ik jullie een havermout ontbijt met kokos en banaan.

Simpel, snel, vullend

Als kind was ik geen fan van papjes. Mijn ouders hadden de grootste moeite om mij dit te voeren en dus hebben ze het opgegeven. Geen pap voor Joyce. Nu ik ouder en (ietjes) wijzer ben, denk ik hier anders over. Sinds ik ben begonnen met PBP is havermout mijn vriend geworden. Het gaat door mijn pannenkoeken, in mijn granola en ik eet het dus ook in de vorm van een ontbijtje. In het begin moest ik hier wel aan wennen, maar met de juiste smaak combinaties is er nog best iets van te maken.

Dit havermout ontbijt met kokos en banaan erdoor is zoet, vullend en super snel te maken. Het grooste voordeel is dat ik het de avond van tevoren kan maken en het de volgende dag mee naar werk kan nemen. Eventjes in de magnetron, omroeren, fruit erbij en ik ben ready to go. Gekeken naar de voedingswaarden lijkt dit ontbijt best hoog ik calorieën, maar doordat je er tot aan de lunch vol van zit valt het mee. Het betekent dat je tussen je ontbijt en de lunch namelijk geen snack hoeft te nemen.

Ik ben na 23 jaar eindelijk overtuigd, havermoutpap is een winner. Wat is jullie favoriete havermout-recept?

Havermout ontbijt met kokos en banaan

Havermout ontbijt met kokos en banaan

Voorbereiding: 5 minuten
Kooktijd: 2 minuten
Goed voor: 1 ontbijt

Ingrediënten

50 gram kokosmelk 6% vet
60 gram water
45 gram havermout
10 gram whey perfection chocolade of kokos
1 banaan
10 gram cacao nibs van Body & Fit

Bereiding

Doe de kokosmelk en het water samen met de havermout in een steelpannetje. Gooi hier ook de protein poeder bij en roer goed door. Zet vervolgens op het vuur en roer door tot de havermout zich tot pap vormt. Ik laat het meestal maar 2 of 3 minuten op het vuur staan, omdat ik er niet zoveel water bij doe. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe dik je de pap wilt en er eventueel nog wat extra water bij doen. Giet de pap in een bakje en snijd de banaan in stukjes. Meng dit samen met de cacao nibs door de pap en genieten maar!

Wil je het meenemen naar werk? Giet de pap dan in een meeneem bakje en laat het afkoelen. Zet het daarna voor de nacht in de koelkast en de volgende dag op werk kun je het opwarmen in de magnetron. Vergeet niet om je banaan en cacao nibs mee te nemen.

Voedingswaarden per 100 gram

210 calorieën
29.5 gram koolhydraten
8.5 gram eiwitten
6 gram vetten
7 gram vezels

Voedingswaarden per ontbijt (200 gram)

420 calorieën
59 gram koolhydraten
17 gram eiwitten
12 gram vetten
14 gram vezels

note: 200 gram is het gewicht voordat je de havermout aan de kook brengt, maar zonder het water (daar zitten geen voedingsstoffen in)

Havermout ontbijt met kokos en banaan

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën