Hoe gezond ik ook doe, soms heb ik gewoon echt trek in chocola. En dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe manier om chocola te kunnen eten. Die heb ik gevonden in deze healthy brownie met griekse yoghurt. Hij is net zo lekker kleverig als een echte brownie en smaakt op en top naar chocola.
Chocolade voor alles
Is chocolade nou goed of slecht voor je? Zo vaak lees ik op Facebook dat chocolade gezond is en dat we er lekker van mogen genieten. Dus natuurlijk heb ik dit nog even nagekeken.
Volgesn Puur Figuur zijn er 17 voordelen van chocolade eten. Zo heeft het een bloeddrukverlagende werking en verkleint chocola het risico op hart- en vaatziekten. Maar wist je ook dat helpt bij het leren en dat het je verlangen naar ongezond eten stilt? Vooral dat laatste is een interessante wanneer je denkt ik wil afvallen dus ik eet geen chocola. Door de stofjes die in pure chocola zitten voel je je vrolijker en minder gestresst. En zoals we al weten zorgt stress voor vreettrek.
Dus ik zeg, snel chocola eten, minder stressen en daardoor minder ongezond eten. Ik zie alleen maar wins hier! Al moet ik er natuurlijk wel bij vermelden dat de hele dag chocola eten uiteraard ook niet goed is. 80/20 it is š
Healthy brownie met griekse yoghurt
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 7 tot 8 stukjes
Ingrediƫnten
125 gram Optimel Griekse stijl
45 gram kokosbloesemsuiker
35 gram havermout
85 gram pure chocola
10 gram kokosolie
Bereiding
Pak een schaal of kom waar alle ingrediƫnten in passen. Smelt de chocolade in deze kom in de magnetron. Voeg vervolgens de kokosolie erbij en zet het nog even terug in de magnetron zodat deze ook smelt. Roer goed door. Voeg vervolgens de griekse yoghurt toe en meng dit met de gesmolten chocola. Voeg nu ook de kokossuiker toe en roer het geheel goed door.
Pak de keukenmachine erbij en maal de havermout fijn. Wanneer dit heel fijn is kun je het bij je yoghurt-chocolade mengsel gieten en alles mengen. Giet het healthy brownie mengsel in een kleine met bakpapier belegde springvorm en zet in de oven. De brownie moet ongeveer 30 minuten in een oven van 175 graden. Hij zal eerst heel bol worden en daarna iets inzakken. De brownie is klaar wanneer je er een vork in kunt steken en deze er schoon uit komt.
Beetje kwark erbij en genieten maar!
Tip: voor een extra choco effect kun je pure cacao nibs aan het beslag toevoegen.
Voedingswaarden per 100 gram
290 calorieƫn
38.9 gram koolhydraten
6.7 gram eiwitten
10.9 gram vetten
1.2 gram vezels
Voedingswaarden per stukje (40 gram)
116 calorieƫn
15.6 gram koolhydraten
2.7 gram eiwitten
4.4 gram vetten
0.5 gram vezels
GEEN REACTIES