Schrijffoutje; tiramusi vs. healthy tiramisu

17/11/2017

Okee, ik begin dit bericht met een confession die ik gewoon even moet maken. Tijdens het schrijven van dit recept en deze post heb ik gewoon letterlijk elke keer tiramusi geschreven… Gehersenspoeld door de heerlijkheid van dit toetje I guess. Anyways, terug naar de belangrijke dingen; Healthy tiramisu dus!

De winter begint, de feestdagen komen eraan en de feestrecepten vliegen je om de oren. Ik ben gewoon nu al op zoek naar lekkere recepten om de feestdagen op een zo verantwoord mogelijke manier door te komen. Ik heb al besloten dat ik dan niet aan ‘diëten’ wil denken en mezelf ook echt niet vast ga pinnen op 1 wijntje per dag, maar het is natuurlijk wel fijn als er manieren zijn om toch een beetje op mijn macro’s te letten.

Een van die manieren is deze Healthy Tiramisu. Iedereen weet dat dit toetje normaal vol zit met mascarpone, suiker en als je een echt lekker recept heb ook nog wat chocolade schaafsels eroverheen. Helaas is het duidelijk dat dit niet meer de manier is. Do I really care? Oke, maybe just a little… Dus hierbij een lekkere tiramisu, maar dan iets gezonder!

p.s. Hoe gaan jullie de feestdagen doorkomen?

Healthy Tiramisu

Healthy Tiramusi

Voorbereiding: 15 minuten
Koeltijd: 30 minuten
Goed voor: 2 personen

Ingrediënten

250 gram magere kwark (ik gebruik Campina)
200 gram aardbeien
30 gram volkorenbeschuit
28 gram (1 sachet) whey perfection cappucino flavour
2 espresso sticks
Cheat: cacaolikeur

Bereiding

Bereid de espresso zoals aangegeven op de verpakking van de sticks. In mijn geval dus gewoon water koken en de poeder er doorheen mixen. Oh, en wat cacaolikeur erbij gieten! Week de beschuitjes hierin en leg ze vervolgens in de schaaltjes waarin je de tiramisu gaat serveren. Vervolgens is het tijd om de kwark te mengen met de whey poeder. En ofcourse ook hier weer een scheutje cacaolikeur bij (alcoholic much…). Als dit goed gemengd is pak je de schaaltjes er weer bij. Leg op het beschuit een laagje aardbeien en schep er vervolgens een laag kwark op. Daarna weer een laag aardbeien en vervolgens de rest van de kwark. Om het af te maken, je raadt het al, een laatste laag aardbeien!

Voedingswaarden per 100 gram

86 calorieën
8 gram koolhydraten
10,7 gram eiwitten
0,7 gram vetten
0,9 gram vezels

Voedingswaarden per portie tiramisu (250 gram)

215 calorieën
20 gram koolhydraten
26,8 gram eiwitten
1,8 gram vetten
2, 3 gram vezels

Healthy Tiramisu

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marjolein Dijkhuizen 18/11/2017 at 22:20

    Ik denk dat we dit dan met kerst als toetje gaan krijgen? Was het maar alvast kerstmis mmmm

  • LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Categorieën