Breakfast Tips

Herfst alert: herfst granola met pepernoten

16/10/2017

Herfst... Regen, wind, het einde van de zomer.

Nee, ik hou niet van de herfst. Helemaal nu ik bezig ben met PBP en niet meer op de bank met chocolade en thee mag zitten, maar naar de sportschool moet en eiwit shakes moet drinken. Helaas heb ik ook nog eens geen ruggengraat, dus die chocolade pepernoten die overal in de winkels liggen kon ik ook niet weerstaan.

What to do?

  1. Me zielig voelen en nog meer chocola gaan eten.
  2. In winterslaap gaan.
  3. Lekkere herfstrecepten zoeken (terwijl ik de rest van de chocoladepepernoten op eet).

Ookal was optie 2 het meest verleidelijk, het is toch optie 3 geworden. En ik moet zeggen, ik ben trots op mezelf, want dit recept heb ik ook nog eens zelf bedacht. Of in ieder geval, ik zag een lekker recept en heb het aangepast naar hoe ik hem wilde. Maar dat telt ook toch?

Herfst Granola

Anyway. Hierbij dus een heerlijke herfst granola met pepernoten. Ideaal voor deze tijd van het jaar en makkelijk te combineren met je dagelijkse portie kwark.

Hoe vinden jullie hem?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herfst Granola

Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 20 - 30 minuten
Goed voor: 8 porties van 40 gram

Ingrediënten

200 gram havermout
50 gram amandelen
50 gram protein pepernoten (van body & fit)
20 gram honing
10 gram kokosolie
15 gram koek & speculaaskruiden

Eventuele extra: pure chocolade of cacao nibs. En natuurlijk kun je ook gewone pepernoten gebruiken, maar dan zijn de voedingswaarden natuurlijk wel iets anders.

Bereiding

Hak de amandelen en de pepernoten in kleine stukjes en gooi dit samen met de havermout en de koek & speculaaskruiden in een ovenschaal. Doe de havermout en de koek & speculaaskruiden hier ook bij. Doe de honing en de kokos olie samen in een apart bakje en laat dit zacht worden in de magnetron.

Voeg het olie-honing toe aan de ovenschaal en roer alles goed door elkaar. Zet het in de oven en laat het in 20-30 minuten lekker knapperig worden. Vergeet niet om alles halverwege even om te scheppen. Laat de granola eerst goed afkoelen voordat je het in een pot doet.

Per keer gebruik ik ongeveer 40 gram granola, dus dit recept is goed voor 8 porties.

Tip: voor extra eiwitten meng ik wat smart protein poeder door mijn kwark voordat ik de granola erbij gooi.

Voedingswaarden per 100 gram

418,6 calorieën
46,3 gram koolhydraten
14,3 gram eiwitten
18,3 gram vetten
7,6 gram vezels

Voedingswaarden per portie granola (40 gram)

167,4 calorieën
18,5 gram koolhydraten
5,7 gram eiwitten
7,3 gram vetten
3 gram vezels

Herfst Granola

Ben je op zoek naar een ander ontbijt? Kijk dan hier!

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.