Sweet lunch; kaneel flatbread

07/01/2021

Dat ik dol ben op zoet hoef ik niet meer te zeggen toch? Daarom maakte ik dit kaneel flatbread ook. Het heeft net die subtiele smaak om naast een gezonde lunch ook een lekkere lunch te vormen. En het beste is dat je meteen 6 broodjes hebt die je in kunt vriezen.

Van brood word je dik part 2

Hier ben ik het dus nog steeds niet mee eens. Als je van brood houdt dan kun jij prima elke dag een broodje eten. De reden dat je het bij mij weinig terugziet is omdat ik niet zo van brood hou. Daarom ontbijt ik eigenlijk altijd met kwark en lunch ik vaak met crackers.

Uiteraard vind ik het wel fijn om af te kunnen wisselen in wat ik eet dus daarom maakte kaneel flatbread. Het recept is bijna hetzelfde als mijn basisrecept voor gezond flatbread en daardoor net zo makkelijk en snel gemaakt. Het enige verschil is dat je nu een zoete variant hebt. Perfect voor ontbijt, lunch of misschien wel als toetje?

Kaneel flatbread

Kaneel flatbread

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 6 kleine flatbreads

Ingrediënten

150 gram magere kwark
130 gram volkoren tarwemeel
15 gram kokosolie
10 gram Sukrin of andere suikervervanger (of suiker!)
5 gram kaneel

Bereiding

Voeg alle ingredienten bij elkaar in een kom en kneed net zo lang tot je een samenhangend deeg hebt. Maak hier 6 kleine bolletjes van. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht, plaats hier een balletje deeg op en bedek met nog een stuk bakpapier. Gebruik een deegroller om de flatbreads tot ongeveer 1 centimeter dik uit te rollen.

Zet een pannetje op het vuur en laat wat kokosolie hier in smelten. Bak de flatbreads een paar minuten zodat ze aan elke kant goud bruin zijn. Nu alleen nog beleggen met je favo topping en je kunt aan je lunch beginnen!

Voedingswaarden per 100 gram

220 calorieën
34.4 gram koolhydraten
9.7 gram eiwitten
5.6 gram vetten
5 gram vezels

Voedingswaarden per flatbread

118 calorieën
18.3 gram koolhydraten
5.2 gram eiwitten
3 gram vetten
2.8 gram vezels

Kaneel flatbread

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën