Ik mengde deze kaneelsaus door mijn kwark, at hem over mijn pancakes en los bij de stoofpeertjes. Eigenlijk gewoon bij alles dus. Het fijne is dat je maar een klein portie nodig hebt voor een goede smaak en dus kan het best qua kcal.
Cinnamon stuff
Ik ben over het algemeen geen saus gebruiker, omdat ik de meeste hartige sauzen gewoon niet lekker vind. Met zoet is dat anders want zoals jullie weten ben ik een zoetekauw. Ik kwam het idee voor een kaneelsaus tegen op Pinterest en besloot te gaan experimenteren tot ik een fijne en redelijk gezonde versie had gevonden. En hij is zo heerlijk winters dus perfect voor deze tijd van het jaar.
Ik gebruikte vanille likeur van Amarula in mijn recept, maar je kunt natuurlijk ook met bijvoorbeeld amaretto aan de slag of misschien zelfs wel tia maria. Uiteraard kun je de likeur ook vervangen voor nog wat extra melk als je een alcohol vrije versie wilt.
Stroopwafel kwarktaart
Voorbereiding: 10 minuten + 1 uur wachten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 1 bakje met meerdere porties
Ingrediënten
2 kaneelstokjes
25 gram likeur
100 gram slagroom light
75 gram halfvolle mlek
2 eierdooiers
35 gram Sukrin gold of bruine suiker
Bereiding
Verwarm in een pannetje de slagroom met de melk en breng het al roerend aan de kook. Zodra het kookt haal je het pannetje van het vuur. Breek de kaneelstokjes door midden en voeg ze samen met de likeur toe en laat het pannetje een uur afgedekt staan zodat de kaneel in kan trekken. Als het uur voorbij is haal dan de kaneelstokjes uit je mengsel.
Meng de eierdooiers met de suiker en drie eetlepels van je kaneel mengsel. Breng de rest van het mengsel ondertussen weer aan de kook en zodra het kookt voeg je dit ook bij de eierdooiers. Blijf goed roeren tussendoor. Als alles gemengd is giet je het terug in het pannetje en roer je het op laag vuur door tot je geheel dikker wordt.
Voedingswaarden per 100 gram
169 calorieën
19.7 gram koolhydraten
4.8 gram eiwitten
12.4 gram vetten
0 gram vezels
GEEN REACTIES