Na het succes van de gezonde cheesecake besloot ik nu een kersen cheesecake te maken. Om het geheel helemaal af te maken koos ik voor een chocolate chip cookie bodem. Want zeg nou zelf, de combinatie kersen en chocolade is een goude combinatie toch? Het resultaat is in elk geval zoet en ook nog best gezond.
Taart verveelt nooit
De uitspraak de kers op de taart past in dit geval vrij goed, want ik gebruikte kersen kwark voor de basis. Dit kun je op een hoop manieren doen; de optimel kwark met kersen, de danio kwark met kersen of natuurlijk kersen uit blik door je naturel kwark mengen. Genoeg opties lijkt me zo. Een andere fruitsmaak werkt natuurlijk ook prima.
Toen ik de eerst versie van deze gezonde cheesecake maakte was de bodem best plakkerig door de kokosolie dus dat heb ik deze keer aangepast. Opzich ook best wel fijn voor de voedingswaarden! Zelf koos ik voor chocolate chip cookies, maar natuurlijk kun je elk soort koekje gebruiken voor dit recept. Van gezonde volkoren koekjes tot heerlijke brownie koekjes bijvoorbeeld. Ik topte de taart af met een mengsel van de overige kersenkwark en wat mascarpone.
Kersen cheesecake met cookiebodem
Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 45 minuten
Goed voor: 8 stukjes cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem:
75 gram chocolate chip koekjes
25 gram kokosolie
10 gram havermout
Voor de cheesecake
100 gram cottage cheese
250 gram kersen kwark (ik koos voor Danio)
1 groot ei
10 gram honing
Bereiding
Smelt de kokosolie in een kommetje in de magnetron. Zorg ervoor dat het kommetje groot genoeg is om de koekjes ook in te mengen. Maal de koekjes fijn met behulp van een keukenmachine. Heb je die niet? Doe dan de koekjes in een afsluitbaar diepvrieszakje en stamp ze fijn met een deegroller. Meng de kruimels samen met de havermout met de kokosolie. Beleg de bodem van een kleine taartvorm met bakpapier en vet de zijkanten lichtjes in met wat kokosolie. Verdeel het koekmengsel over de bodem, druk aan en zet het in de koelkast.
Voeg alle ingrediënten voor de cheesecake laag samen in de keukenmachine of blender en mix dit goed door elkaar totdat je een glad geheel krijgt zonder stukjes cottage cheese. Verdeel de laag over je bodem en bak de taart ongeveer 45 minuten op 175 graden. De cheesecake is goed als hij een lichtbruine/roze kleur heeft en van binnen niet vloeibaar meer is. Dit kun je checken met een sateprikker.
Voedingswaarden per 100 gram
187 calorieën
14.6 gram koolhydraten
6.9 gram eiwitten
10.3 gram vetten
1 gram vezels
Voedingswaarden per stukje
123 calorieën
9.6 gram koolhydraten
4.5 gram eiwitten
6.8 gram vetten
0.5 gram vezels
GEEN REACTIES