Hoe ik mijn nieuwe taartsmaken uit kies? Gewoon voor het koek of chocolade schap gaan staan tot mijn oog ergens op valt. In dit geval viel mijn oog op de kersenbonbons waar Ryan gek op is. En zo ontstond deze kersen kwarktaart dus. Hij is niet heel gezond, maar zeker een stuk minder ongezond dan de meeste andere taarten.
Inspiratie op doen
Het blijft leuk om elke keer weer nieuwe taartjes te maken, maar soms is de inspiratie wel even op. Zo kon het gebeuren dat ik een half uur door de supermarkt heb gestruind op zoek naar een lekkere nieuwe taartsmaak. Nu zijn kersen bonbons niet meteen mijn favoriet, maar de combi chocola-kers vind ik wel heel erg lekker. Dus in de bodem zitten chocolade koekjes, de kwarklaag is met kersen en de toplaag is weer chocola. Overigens kan je die ook prima weglaten als je een wat lijnvriendelijkere taart wil.
Ben je niet zo van de kersen, maar wel van de chocola? Dan is deze twix cheesecake echt wat voor jou! Of wat dacht je van een brownie kwarktaartje? Ik heb inmiddels al heel wat recepten op mijn blog staan en we gaan gewoon rustig door met het zoeken naar nieuwe combinaties.
Kersen kwarktaart
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
90 gram volkoren biscuit met pure chocola
100 gram banaan
Voor de kwarklaag:
300 gram griekse yoghurt met kers
25 gram eiwitpoeder
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water
25 gram pure chocola grof gehakt
Voor de toplaag:
50 gram pure chocola
50 gram slagroom light
Bereiding
Schep je kwark alvast over in een kom en mix dit met de eiwitpoeder. Laat het buiten de koelkast op temperatuur komen.
Gebruik de keukenmachine en maal de koekjes fijn. Voeg de banaan toe en mix tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.
Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels water in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de kwark. Schep de gehakte chocola erdoor. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Doe de slagroom samen met de chocola in een pannetje en zet dit op laag vuur. Roer door totdat de chocola gesmolten is en het mooi gemengd is met de slagroom. Haal je taart uit de springvorm en zet hem op een taartrek. Let op; leg hier een stukje keukenpapier onder. Je kunt de taart ook op een bord leggen als je geen taartrek hebt. Schenk je slagroom mengsel over de taart en laat het van de zijkanten afdruipen zodat je overal een chocolaagje hebt. Zet de taart nog een uurtje in de koelkast zodat de laag wat op kan stijven.
Voedingswaarden per 100 gram
184 calorieën
19.7 gram koolhydraten
8.9 gram eiwitten
7.2 gram vetten
1.1 gram vezels
Voedingswaarden per punt
200 calorieën
21.3 gram koolhydraten
9.7 gram eiwitten
7.8 gram vetten
1.2 gram vezels
GEEN REACTIES