Yes, de zon is terug! En daarmee ook meteen de zomerse recepten uiteraard. Dit kersen nicecream is gemaakt met bevroren kersen en chocolade. Wat mij betreft is dit de beste combinatie. Deze bowl kun je als toetje eten, maar je kunt de dag natuurlijk ook beginnen met ijs, de keuze is aan jou!
Nice and smooth
Nicecream vind ik één van de beste food uitvindingen van de laatste jaren. Het enige wat je nodig hebt is een voorraad vriezerfruit en bananen. Even mengen en tada, instant ijs. Met een hoop vitamines. Maar aangezien ik deze keer ook graag een toetje met een hoop eiwitten wilde, heb ik er kwark en eiwitpoeder aan toegevoegd.
De overheersende smaak is natuurlijk banaan, maar door de chocolade en de kersen krijg je toch een toetje dat niet naar banaan smaakt. Daarbij zijn kersen ook nog eens goed voor spierherstel. Ze helpen tegen spierpijn door de antioxidanten die een kalmerende werking hebben op je spieren. Kortom, dubbel goed dus want je eet ook al eiwitten met dit kersen nicecream.
Kersen nicecream met chocolade
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
75 gram bevroren kersen
1 banaan
100 gram magere kwark
1 shot Personal Protein chocolade
10 gram Personal Protein eiwitpoeder
Bereiding
Haal de kersen uit de diepvries. Pak de keukenmachine erbij en maal de banaan fijn. Voeg de kwark, protein poeder en het protein shot toe en meng door elkaar. Als laatst voeg je de kersen toe die nu iets ontdooit zijn waardoor je ze makkelijker kunt blenden. Schep je kersen nicecream in een kom en beleg met bijvoorbeeld havermout of muesli om je bowl af te maken.
Voedingswaarden per 100 gram
83 calorieën
12.1 gram koolhydraten
6.9 gram eiwitten
0.3 gram vetten
1.6 gram vezels
Voedingswaarden per portie
114 calorieën
16.6 gram koolhydraten
9.5 gram eiwitten
0.5 gram vetten
2.2 gram vezels
GEEN REACTIES