Ijskoud de lekkerste; kersen nicecream met chocolade

01/04/2019

Yes, de zon is terug! En daarmee ook meteen de zomerse recepten uiteraard. Dit kersen nicecream is gemaakt met bevroren kersen en chocolade. Wat mij betreft is dit de beste combinatie. Deze bowl kun je als toetje eten, maar je kunt de dag natuurlijk ook beginnen met ijs, de keuze is aan jou!

Nice and smooth

Nicecream vind ik één van de beste food uitvindingen van de laatste jaren. Het enige wat je nodig hebt is een voorraad vriezerfruit en bananen. Even mengen en tada, instant ijs. Met een hoop vitamines. Maar aangezien ik deze keer ook graag een toetje met een hoop eiwitten wilde, heb ik er kwark en eiwitpoeder aan toegevoegd.

De overheersende smaak is natuurlijk banaan, maar door de chocolade en de kersen krijg je toch een toetje dat niet naar banaan smaakt. Daarbij zijn kersen ook nog eens goed voor spierherstel. Ze helpen tegen spierpijn door de antioxidanten die een kalmerende werking hebben op je spieren. Kortom, dubbel goed dus want je eet ook al eiwitten met dit kersen nicecream.

Kersen nicecream met chocolade

Kersen nicecream met chocolade

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

75 gram bevroren kersen
1 banaan
100 gram magere kwark
1 shot Personal Protein chocolade
10 gram Personal Protein eiwitpoeder

Bereiding

Haal de kersen uit de diepvries. Pak de keukenmachine erbij en maal de banaan fijn. Voeg de kwark, protein poeder en het protein shot toe en meng door elkaar. Als laatst voeg je de kersen toe die nu iets ontdooit zijn waardoor je ze makkelijker kunt blenden. Schep je kersen nicecream in een kom en beleg met bijvoorbeeld havermout of muesli om je bowl af te maken.

Voedingswaarden per 100 gram

83 calorieën
12.1 gram koolhydraten
6.9 gram eiwitten
0.3 gram vetten
1.6 gram vezels

Voedingswaarden per portie

114 calorieën
16.6 gram koolhydraten
9.5 gram eiwitten
0.5 gram vetten
2.2 gram vezels

Kersen nicecream met chocolade

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën