Feestdagen Tips Snack Tips

Healthy Christmas; kerst bananenbrood met chocola en cranberry

13/12/2019

Inmiddels weten jullie wel dat dit een van mijn favoriete snacks is dus naast de vele varianten die ik hal heb gemaakt kon een kerst bananenbrood niet ontbreken. In het midden zit een laagje met cranberry-monchou en dit zorgt voor een leuk effect op tafel. Het is een verantwoord en eiwitrijk tussendoortje voor tijdens de kerstdagen.

Cranberry kerst

Als ik aan kerst denk, dan denk ik aan cranberries. Vraag me niet waarom maar die link heb ik gelegd in mijn hoofd. Dus in mijn kerst bananenbrood moesten cranberries. Natuurlijk kon ik ze door het beslag mengen, maar omdat ik ook wilde dat het er feestelijk uit zou zien besloot ik een extra laagje te maken. Omdat ze best wel zuur zijn heb ik het gemengd monchou.

Maargoed, cranberries dus. Net als de meeste fruitsoorten bevatten ze verschillende vitamines, maar er zitten ook vezels en koolhydraten in en dat zorgt voor een lekker gevuld gevoel. Gecombineerd met de banaan en de havermout heb je dus een vullende snack die ook nog eens hoog is in eiwitten. Een prima verantwoorde kerstsnack dus šŸ™‚

Kerst Bananenbrood

Kerst bananenbrood met chocola en cranberry

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30-35 minuten
Goed voor: 10 plakken

Ingrediƫnten

150 gram magere kwark
2 eieren
300 gram bananen
120 gram havermout
30 gram eiwitpoeder (Personal Protein)
30 gram vanille poeder (Body & Fit)
1 shot vanille
50 gram chocolade
100 gram cranberries
25 gram monchou

Bereiding

Prak de bananen fijn tot een moesje of als je een keukenmachine hebt, gebruik die dan vooral. Giet het over in een kom en voeg hier de kwark en de eieren bij. Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens ook de poeders en de havermout toe. Hak de chocolade grof en voeg dit ook toe aan het beslag. Zorg ervoor dat er een glad geheel ontstaat.

Bedek je cakevorm met bakpapier en schep de helft van je beslag erin.
Maal de cranberries fijn met de keukenmachine en voeg hier de monchou aan toe. Roer dit goed door elkaar en verdeel dit over je bananenbrood beslag. Top af met de andere helft van je beslag en zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

201 calorieƫn
17.5 gram koolhydraten
15.3 gram eiwitten
7.1 gram vetten
2.5 gram vezels

Voedingswaarden per plak

122 calorieƫn
10.6 gram koolhydraten
9.3 gram eiwitten
4.3 gram vetten
1.5 gram vezels

Kerst bananenbrood

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.