Friszoet; kerst kwarktaart met witte chocola en cranberry

06/12/2021

Van de Sint gaan we door naar de kerst en ik begin met deze kerst kwarktaart met witte chocola en cranberry. Op en top kerstsmaken en ook nog eens een leuke zacht rode kleur. Met maar 162 kcal per stukje heb je daarmee een heerlijke kerstsnack te pakken die leuk staat op tafel en foto’s.

Cranberry

Deze rode ovale bes wordt ook wel veenbes genoemd en heeft een fris zure smaak. Juist door die kleur vind ik cranberries zo goed bij kerst passen. Een mooie bijkomst is dat er ook veel vitamine C, E en B in zit. Goed voor het oog en voor je weerstand en herstel dus! Vaak zie je de bes terugkomen in sauzen, maar ik besloot het in mijn kerst kwarktaart te verwerken.

Om de cranberries goed te kunnen verwerken maakte ik er eerst een soort jammetje met wat suiker van. Ik koos voor een suikervervanger en voor 10 gram, maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je smaak. Als je van lekker zuur houdt dan kun je de suiker weglaten. Uiteraard kun je ook extra suiker toevoegen als je een zoetere smaak wilt. Vergeet dan niet dat je ook witte chocola gebruikt wat de taart al zoeter maakt.

Kerst kwarktaart met witte chocola en cranberry

Sinaasappel kwarktaart met speculaas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
65 gram cookie cranebrry witte chocola
125 gram banaan
25 gram halfvolle melk
35 gram havermout

Voor de kwarklaag:
250 gram Skyr vanille
50 gram bevroren cranberries
25 gram eiwitpoeder
3.5 blaadjes gelatine
50 gram water
10 gram suikervervanger
25 gram witte chocola

Bereiding

Schep je kwark alvast over in een kom en mix dit met de eiwitpoeder en rasp er 10 gram witte chocola doorheen. Laat het buiten de koelkast op temperatuur komen.

Gebruik de keukenmachine en maal de cookies fijn. Voeg de banaan, melk en havermout toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.

Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Zet een pannetje op het vuur met de cranberries, het water en de suiker. Breng dit aan de kook en laat op zacht vuur 5 minuutjes koken. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg bij de cranberries. Roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de kwark. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarden per 100 gram

153 calorieën
18.1 gram koolhydraten
9.3 gram eiwitten
4.6 gram vetten
1.3 gram vezels

Voedingswaarden per punt

162 calorieën
19.1 gram koolhydraten
9.8 gram eiwitten
4.8 gram vetten
1.3 gram vezels
Kerst kwarktaart met witte chocola en cranberry

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën