Laagjes bouwen; kerst trifle met vanille en cranberry

26/12/2018

Ja Joyce, het is nog steeds kerst trifle met 1 f en toch doe ik het weer fout.. Schrijven blijft ook moeilijk. En laagjes bouwen trouwens ook wel dus ik zou lekker de tijd nemen om dit toetje te maken. Je kunt er trouwens ook als ontbijt van genieten.

Laagjes bouwen

Door de laagjes vind ik trifle altijd een heel vrolijk toetje en je kunt er alle kanten mee op. En de cake kun je natuurlijk ook zelf maken in plaats van kant en klaar kopen. Maar, het is kerst dus ik heb het makkelijk gedaan voor mezelf.

Je kunt de vanille ook vervangen door bijvoorbeeld chocolade en de cake dus door chocolade cake als je trek hebt ik een choco dessert. Zo kun je eeuwig doorgaan. Welke versie ga jij maken?

kerst trifle

Kerst trifle

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 2 trifles

Ingrediënten

100 gram cake
150 gram cranberries
400 gram griekse yoghurt
1 shot Personal Protein vanille (vanille essence)

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal hier de helft van de cranberries in fijn. Schep in een kommetje en zet dit opzij. Meng een tweede kommetje de griekse yoghurt met het protein shot. Pak 2 glazen of schaaltjes waar je de triffle in gaat maken. Begin met een laagje griekse yoghurt in elk glas, gevolgd door een laagje cake en als laatst de cranberries. Herhaal dit nog een keer maar gebruik nu hele cranberries op het eind om je kerst trifle mee af te toppen.

Voedingswaarden per 100 gram

110 calorieën
12.2 gram koolhydraten
7.1 gram eiwitten
2.9 gram vetten
0.9 gram vezels

Voedingswaarden per toetje

357 calorieën
39.5 gram koolhydraten
23.1 gram eiwitten
9.5 gram vetten
3 gram vezels

kerst trifle width=

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.