Kerstcadeau tip; een Bonbon workshop!

10/12/2020

Eind November deed ik hem zelf, de bonbon workshop bij Olala Chocola in Haarlem. En omdat ik de workshop zo leuk vond heb ik besloten er een blog over te maken en hem jullie aan te raden voor onder de kerstboom. Weer eens wat anders dan alleen maar blogs over eten!

Chocolate baby

Zelf gaf ik deze workshop cadeau aan mijn moeder voor haar verjaardag. Ik vind het namelijk leuk om een cadeautje te geven waar je samen wat van doet en een herinnering maakt. Uiteraard staan dit soort uitjes vaak ik het teken van eten of drinken, want ik ben en blijf nou eenmaal een foodblogger. Overigens heb ik deze bonbon workshop niet voor mijn foodblog gekregen en schrijf ik deze blog op eigen initiatief.

Bonbon workshop Ohlala Chocola

Wij gingen naar Olala Chocola in Haarlem, maar ze zitten op meerdere plekken in Nederland. De workshop startte met een uitleg over hoe chocola nou eigenlijk gemaakt wordt en dat was nog best leerzaam. De verschillen tussen pure en witte chocola gaan voor mij nu verder dan de smaak. Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan met 24 bonbons. We mochten scheppen uit de machines met gesmolten chocola en je kon zelf bedenken welke smaak je wilde. De vullingen waren al gemaakt en bestonden in ons geval uit pralin├ę en verschillende vruchtensmaken. Uiteraard moesten de bonbons even opstijven, maar gelukkig was er thee en een verse slagroom truffel om de tijd te doden. Alle vragen waren welkom en het enthousiasme van Sanne (onze cursusleidster) maakte dat het echt een hele leuke ervaring was.

De workshop duurt ongeveer 1.5u en de 24 bonbons die je maakt krijg je uiteraard mee naar huis. Van de corona regels had ik geen last, want we waren netjes verdeeld over verschillende tafels en er was genoeg ruimte om vrij te bewegen. De workshop kost 29.50 per persoon.

Bonbon workshop Ohlala Chocola

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie├źn