Zelf ben ik totaal niet van pittig eten, dus een groene curry is mijn max en zelfs dan heb ik toch een flink glas water nodig. In deze kip-kokos curry blus ik het beetje pittige wat er nog in dit diner zit af met frisse mango en veel groente. Zo wordt hij lekker en toch gezond door een combinatie van groente en fruit.
Too spicy for me
Curry is een verzamelnaam voor een aantal gerechten die kruidig en vaak pittig zijn. Ze komen veel uit India en uit Aziatische landen. Onze overzeese buren hebben dit gerecht naar Europa gebracht. Je kunt alle kanten uit met curry. Zo heb je de keuze tussen vis, vlees of vegetarisch en kun je van mild (zoals ik) naar zeer pittig gaan. Kies groente erbij die jij lekker vindt en je bord is compleet.
Ik koos voor een combinatie van kipfilet, groentes en mango. De saus is van groene curry met kokosmelk en ik heb hem gewoon uit een pakje gehaald. Uiteraard weet ik dat je het ook zelf kan maken, maar buiten dat dit tijd kost, kost het ook veel kruiden die ik niet vaak gebruik en dus ook niet in huis heb. Mocht je wel zelf curry pasta willen maken, dan kun je bij Uit Pauline’s Keuken een recept vinden!
Kip-kokos curry met mango
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
200 gram kipfilet
100 gram mango
150 gram broccoli
150 gram paprika
1 pakje groene curry
200 gram kokosmelk
80 gram rijst
2 teentjes knoflook
Bereiding
Zet een pannetje op het vuur en kook daarin de broccoli gaar. In een tweede pannetje kook je de rijst volgnes de verpakking gaat. Snijd de kipfilet ondertussen in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan met een klein beetje boter. Zet de kipfilet opzij en giet de broccoli en de rijst af wanneer deze klaar zijn.
Snijd de paprika in blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Schil de knoflook en hak hem in kleine stukjes of gebruik een knoflookpers. Pak een wokpan en zet deze op het vuur. Voeg de knoflook, de paprika en de broccoli bij elkaar in de wokpan en wok dit voor een paar minuten. Schep ook de kip bij dit geheel. Voeg nu de groene curry en de kokosmelk toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het een paar minuutjes inkoken totdat het jouw gewenste dikte krijgt. Als laatste voeg je de mango door en roer je alles goed door elkaar.
Wil je de rijst in zo’n mooi bergje? Schep de rijst dan in een klein schaaltje en druk dit goed aan. Zet een bord met de opdekkant op het schaaltje en houd deze stevig vast. Keer het in zijn geheel om en schud voorzichtig de rijst uit het schaaltje. Voeg je kip-kokos curry toe en je bent klaar voor een foto!
Voedingswaarden per 100 gram
85 calorieën
9.2 gram koolhydraten
6.8 gram eiwitten
2.6 gram vetten
1.5 gram vezels
Voedingswaarden per portie
420 calorieën
45.3 gram koolhydraten
33.5 gram eiwitten
12.9 gram vetten
7.4 gram vezels
GEEN REACTIES