Het echte tropische weer is voorbij, maar zolang het zomer is eet ik nog steeds het liefst simpele maaltijden. Snel de keuken in en net zo snel de keuken weer uit om met bord en al op mijn balkon te kunnen gaan zitten. Een goed voorbeeld van zo’n snelle maaltijd is deze tropische kip kokos salade met ananas. Gezond én snel dus, do we need more?
Kip bakken in de oven
Het was eerste keer dat ik op deze manier kip maakte, maar ik ga het zeker vaker doen want de kip bleef verrassend mals. Zelf vind ik kip snel droog worden wanneer ik het bak in een pan. Omdat ik de kip van tevoren in plakken had gesneden kon het snel garen en bleef het mals. Een ander voordeel ten opzichte van bakken in een pan is natuurlijk dat je je handen vrij hebt om in de tussentijd de rest van je gerecht te maken. Je hoeft immers niet in een pan te roeren.
Wat deze kip extra lekker maakt is het krokante kokosjasje. Zo’n krokante buitenkant maak je heel makkelijk met behulp van wat bloem, een losgeklopt ei en een topping naar keuze. In dit geval dus kokos.
Kip kokos salade met ananas
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 1 salade
Ingrediënten
1 hele kipfilet van 100 gram
100 gram ijsberg sla
50 gram mozzarella
50 gram avocado
100 gram ananas
1 losgeklopt ei
Schoteltje met bloem
Schoteltje met geraspte kokos
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden, maar haal de bakplaat eruit en beleg deze met bakpapier. Zet een schaaltje met een losgeklopt ei, een schotel/bord met een laagje bloem en een schotel/bord met een laagje geraspte kokos klaar. Snijd vervolgens de kipfilet in plakken. Haal een plak kipfilet door de bloem, vervolgens door het ei en bedek met een laagje kokos en leg hem op de bakplaat. Herhaal dit met elke plak tot je ze allemaal gehad hebt. Zet de bakplaat 20 in de oven. Snijd na 20 minuten een stukje door om te checken of de kip gaar is vanbinnen. Anders mogen ze nog even terug de oven in. Dit hangt namelijk af van de dikte van je kip stukken. Terwijl de kip in de oven staat snijd de sla, avocado, ananas en mozzarella in stukken en verspreid dit over een bord. Top je bord af met de kokos kip. Je kokos kip salade is nu klaar om van te genieten, eet smakelijk!
Voedingswaarden per 100 gram
96 calorieën
5.6 gram koolhydraten
6.7 gram eiwitten
5.4 gram vetten
1.6 gram vezels
Voedingswaarden per salade
411 calorieën
24 gram koolhydraten
29 gram eiwitten
23 gram vetten
7 gram vezels
Ben je op zoek naar iets anders? Bekijk dan eens mijn dinner tips
GEEN REACTIES