Eiwitboost; kipfilet caprese uit de oven

29/06/2020

Een makkelijk diner bomvol eiwitten was mijn doel. Dat is gelukt met deze kipfilet caprese uit de oven al zeg ik het zelf. Snijden, beleggen, bakken en vervolgens genieten. Heerlijk met een salade of met een portie frietjes. Of beiden natuurlijk als je grote trek hebt!

Caprese stijl

Caprese is inmiddels wel algemeen bekend denk ik. Het is een combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum die je vaak in de vorm van een salade kunt bestellen. Ik besloot er een kipfilet caprese van te maken door een hele kipfilet te bakken in combinatie met tomaat en mozzarella. De basilicum ben ik niet zo’n fan van dus die liet ik achterwege. Daar kun je je bord natuurlijk wel mee aftoppen.

Het is niet de eerste keer dat ik met dit Italiaanse gerecht aan de haal ga. Zo maakte ik al eerder een caprese quiche en een snackbrood. Het is overigens ook een prima combi voor op je tosti!

Kipfilet caprese

Kipfilet caprese uit de oven

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

2 grote kipfilets
80 gram mozzarella
80 gram tomaat
10 gram olijfolie
Peper, zout, Italiaanse Kruiden

Bereiding

Snijd de mozzarella en de tomaat in dunne plakken. Leg de kipfilet op een snijplak en bestrooi zowel de boven- als onderkant met zout, peper en Italiaanse kruiden. Snijd vervolgens horizontale inkepingen in de kip. Pas op dat je de kip niet helemaal doorsnijdt. Stop in elke inkeping een stukje tomaat en een stukje mozzarella totdat ze allemaal vol zitten en je vulling op is.

Pak een ovenschaal en smeer wat olijfolie uit over de bodem. Leg de kip in de ovenschaal en schenk het laatste beetje olijfolie over de filets heen. Bak het geheel ongeveer 25 minuten op 200 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

156 calorieën
1.4 gram koolhydraten
17.6 gram eiwitten
8.8 gram vetten
0.2 gram vezels

Voedingswaarden per portie

351 calorieën
3.1 gram koolhydraten
39.7 gram eiwitten
19.8 gram vetten
0.5 gram vezels

Kipfilet caprese

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.