Een simpel toetje is altijd fijn en dat is met deze koffie mousse precies het geval. Met 4 ingrediënten en 10 minuten werk zet je een vrolijk dessert op tafel. Je moet hem alleen wel even laten opstijven, maar dat betekent dus ook dat je hem al vooraf kunt maken.
Koffie met likeur
Veel mensen nemen geen toetje na hun maaltijd maar kunnen erg genieten van koffie met een likeurtje. Dat ik idee was precies het startpunt voor deze koffie mousse. Ik gebruikte alleen geen echte koffie. Hoe dan? Ik koos voor de koffie likeur van Amarula die ik gekregen heb. En omdat er bij je koffie altijd een chocolaatje hoort, besloot ik ook maar gewoon chocola door dit toetje te mengen.
Ter garnering kun je verschillende kanten op. Zelf ging ik voor een zuurtje door de rode bessen van de Berry Brothers toe te voegen, maar je kunt ook denken aan mokkaboontjes of gewoon een toefje slagroom erop. De keuze is reuze en ik ben benieuwd wat jij het lekkerst vindt. Hou je niet van koffie? Dan kun je ook deze gezonde chocolade mousse maken.
Koffie mousse
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 5 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: ongeveer 4 porties
Ingrediënten
200 gram griekse yoghurt
30 gram Amarula ethiopian coffee
20 gram pure chocola
50 gram slagroom light
Rode bessen ter decoratie
Bereiding
Zet de Amarula in een pannetje op het vuur en smelt hier de chocolade in. Je hoeft het niet aan de kook te brengen. Wanneer het een glade massa is laat je het cholade mengsel even afkoelen. Schep de griekse yoghurt in een kom en meng dit met de chocolade. Klop de slagroom stijf en schep door je yoghurt mengsel heen. Verdeel over 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan. Wanneer je de koffie mousse gaat eten garneer je hem met wat rode bessen of wat mokkaboontjes.
Voedingswaarden per 100 gram
141 calorieën
10.3 gram koolhydraten
6.7 gram eiwitten
6.7 gram vetten
0.7 gram vezels
Voedingswaarden per toetje
106 calorieën
7.8 gram koolhydraten
5.1 gram eiwitten
5 gram vetten
0.5 gram vezels
GEEN REACTIES