Nog een keer; koffie stroopwafel baked oats

20/06/2021

Het is weer tijd voor een nieuwe variant.. Koffie stroopwafel baked oats deze keer! De naam zegt het al, gebakken havermout met een gouden combinatie van koffie en caramel en knapperige koekjes. Uiteraard kun je ook gewoon voor een van de twee smaken gaan. Dat laat ik helemaal aan jou.

Variëren maar

Ik zag de koffie stroopwafels liggen bij de Hema en ik moest ze gewoon meenemen. Ze waren ook wel erg strategisch naast de kassa gelegd terwijl ik in de rij stond te wachten. Ik val daar dan dus voor, hebben jullie dat ook? Anyway, nadat ik er eerst een paar gewoon zo heb gegeten, leek het me ook leuk om er een receptje mee te maken. Dat werden dus baked oats.

Deze gebakken havermout is tegenwoordig een hit op Instagram en ik snap het wel. Havermout pap is niets voor mij, maar met een beetje bite en een lekker smaakje smul ik wel van dit gebakken goedje. Zo maakte ik al eerder een s’mores versie en ook probeerde ik een bounty versie. Welke is jouw favoriet?
Koffie stroopwafel baked oats

Koffie stroopwafel baked oats

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

100 gram appelmoes
30 gram espresso (2 zakjes espresso poeder, 30 gram heet water)
90 gram havermout
100 gram Magere kwark
2 koffie stroopwafels
1 flavourshot caramel (of caramelsiroop)
1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Meng de espressopoeder met heet water en hak de stroopwafel grof. Pak een kom en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Meng dit tot een goed geheel. Vet een ovenschaaltje in en schep je baked oats beslag hierin over. Bak je baked oats 20 minuten op 185 graden. Ik heb de oven hierbij niet voorverwarmd.

Voedingswaarden per 100 gram

186 calorieën
28.2 gram koolhydraten
5.8 gram eiwitten
5 gram vetten
0.5 gram vezels

Voedingswaarden per portie

353 calorieën
53.5 gram koolhydraten
11 gram eiwitten
8.5 gram vetten
1.5 gram vezels
Koffie stroopwafel baked oats

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën