Summer time; kokos magnums met passievrucht

17/06/2021

Na mijn eerste poging met ijs op stok besloot ik nu voor kokos magnums met een passievrucht omhulsel te gaan. Het kostte een paar pogingen en wat gegoogle, maar uiteindelijk ben ik blij met het resultaat. Een zomers ijsje met net even wat minder kcal dan de magnums uit de winkel en ook net even iets meer eiwitten.

Tropical sticks

Na de aardbeien magnums was het tijd voor een andere versie; de tropische versie. Ik heb altijd al van kokos gehouden en ik gebruik het bij mijn ontbijt en zelfs bij mijn salades of diner. Deze keer gebruik ik het dus in een ijsje. De lastigste keuze was de chocola. Ga ik voor pure chocola en doe ik de passievrucht door het ijs heen? Of ga ik voor witte chocolade met passievrucht door de schelp heen?

Uiteindelijk besloot ik dus dat laatste te doen en dat ging niet helemaal van een leie dakje. De eerste keer gebruikte ik de hele passievrucht waardoor je een witte brei met pitjes overhield. De tweede keer gebruikte ik alleen het sap maar ging de chocola klonteren. Van Google leerde ik dat dit komt door het smeltpunt van witte chocola. Ik besloot het te gebruiken en uiteindelijk werkte het prima.

Kokos magnums met passievrucht

Kokos magnums met passievrucht

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 4 ijsjes

Ingrediënten

200 gram magere kwark
100 gram kokosmelk
10 gram geraspte kokos
65 gram witte chocola
25 gram kokosolie
Sap van 2 passievruchten

Bereiding

Smelt de chocolade samen met de kokosolie in een kommetje. Leg een zeef over het kommetje en schep de passievrucht erboven uit zodat alleen het sap bij de chocola komt en niet de pitjes. Roer alles door elkaar – het gaat een beetje dikker worden en iets klonten maar dat zie je niet aan de buitenkant van de ijsjes.

Pak je ijsvorm erbij en verdeel 2/3 van de chocolade over de bodem en zijkanten van de vormpjes. Dit wordt het chocolade omhulsel van je magnum. Zet je vorm nu 15 minuten in de vriezer en bewaar de rest van de chocolade voor later. Dit wordt ook weer hard, maar dat maakt niet uit.

Meng de kwark met de kokosmelk en rasp tot alles goed door elkaar is. Pak je ijsvorm erbij en schep je mengsel in de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot de rand, maar hou een heel klein stukje over. Hier komt straks je chocolade. Zet de vorm nu 3 uur in de vriezer. Na 3 uur is je ijs als het goed is opgestijfd. Verwarm de chocolade opnieuw en verdeel dit over de bovenkant van de ijsvormpjes zodat je ook de laatste kant van je ijsje met chocolade hebt bedekt. Laat de chocola een kwartiertje hard worden in de vriezer en je kunt smullen!

Voedingswaarden per 100 gram

271 calorieën
16.3 gram koolhydraten
7.3 gram eiwitten
20 gram vetten
0.3 gram vezels

Voedingswaarden per magnum

203 calorieën
12.3 gram koolhydraten
5.5 gram eiwitten
15 gram vetten
0.2 gram vezels

Kokos magnums met passievrucht

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën