Dessert Tips

Caribbean dessert; kokos panna cotta met mangosaus

07/08/2019

Alweer kokos? Jep! Dit keer in de vorm van een simpel toetje met een tropisch tintje. Perfect om de zomer gewoon zelf te maken. Als je deze kokos panna cotta ‘s ochtends maakt kun je er ‘s avonds van genieten. Top hem af met een saus van gepureerde mango en je dessert is compleet en bevat nog eens vitamines ook.

Flubber dessert?

Als ik aan gelatine denk, dan denk ik aan zo’n flubberpudding. Je schudt met het bordje en de pudding drilt alle kanten op. In panna cotta zorgt de gelatine voor de binding. Hierdoor krijg je een stevig dessert dat je op allerlei manieren kunt opmaken. Ik koos voor een mangosaus om in de caribbean style te blijven.

Het smaakshot van Personal Protein dat ik gebruik om er een kokos panna cotta van te maken kun je op meerdere manieren invullen. Je kunt bijvoorbeeld voor kokoskwark kiezen om de smaak na te bootsen. Maar je kunt ook de siropen van Monin of the Flavour drops van de Body en Fitshop gebruiken. Het ligt er dus maar net aan wat jij makkelijk vindt.

Kokos panna cotta

Kokos panna cotta met mangosaus

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 4 desserts

Ingrediënten

150 gram kokosmelk
1.5 blad gelatine
200 gram griekse yoghurt
1 shot Personal Protein kokos
20 gram geraspte kokos
200 gram mango

Bereiding

Pak een diep bord en schenk hier een 35 gram kokosmelk in. Leg de gelatine erin en laat het 10 minuten weken. Na 10 minuten zet de rest van melk samen het kokosshot in een pannetje op het vuur en wanneer het bijna kookt voeg je de gelatinemelk toe. Roer goed tot de gelatine helemaal opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de griekse yoghurt door het gelatinemengsel heen. Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast.

Wanneer je de vanille panna cotta bijna gaat serveren maal je de mango fijn in een keukenmachine of blender. Voeg hier een beetje water aan toe tot je de gewenste dikte hebt.

Voedingswaarden per 100 gram

84 calorieën
7.1 gram koolhydraten
4.2 gram eiwitten
3.9 gram vetten
1.1 gram vezels

Voedingswaarden per toetje

121 calorieën
10.3 gram koolhydraten
6.1 gram eiwitten
5.6 gram vetten
1.6 gram vezels

Kokos panna cotta

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.