Breakfast Tips Lunch Tips Snack Tips

Addiction: kokos pannenkoekjes

28/02/2018

KOKOS. Ik hou er van. Waar ik begin vorig jaar alleen de kokosblokjes van de AH zo weg at, stop ik nu heel vaak kokos in mijn baksels. Inmiddels heb ik kokosbloem, kokosolie, kokossuiker en uiteraard geraspte kokos in mijn kasten staan. Jullie merken het al; a lot of kokos.. En om in dat rijtje te blijven heb ik een heerlijk recept voor kokos pannenkoekjes voor jullie klaar staan!

Am I addicted?

Vroeger was ik helemaal geen fan. Een bounty was niet voor mij weggelegd en kokosmacronen vond ik maar vies. Tegenwoordig is dat wel anders.. Het is ooit begonnen met geur- en smaakloze olie, omdat ik had gelezen dat dit goed voor je is. Baat het niet, dan schaadt het niet dacht ik. En naar mate je ouder en wijzer (ofzo) wordt, ga je toch wat meer dingetjes proberen. Zo ging ik dus ook variëren met mijn baksels, ontbijtjes en snacks.

Eerder zagen jullie dit havermout ontbijt met kokos al en nu is het dus tijd voor kokos pannenkoekjes. Nu had ik de mazzel dat de whey die ik gebruikte in bounty smaak was, maar een smaakloze versie of een vruchtensmaakje werkt ook prima. Helemaal als je de pannenkoekjes af topt met wat fruit vers fruit. Verder gebruikte ik kokosmelk en kokosmeel. Natuurlijk kun je ook gewoon voor tarwemeel kiezen en zelfs bloem werkt. De macro’s veranderen dan natuurlijk wel een beetje 😉

Trouwens, wisten jullie ook dat je prima met kokosmelk kunt koken en bakken als je een lactose intolerantie hebt? WIN!

Kokos pannenkoekjes

Kokos pannenkoekjes

Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Goed voor: 6 pannenkoekjes van 70 gram

Ingrediënten

35 gram kokosmeel
35 gram tarwemeel
1 scoop whey perfection coco-choco bounty (28 gram)
3 eieren
1 banaan (100 gram)
10 gram geraspte kokos
50 gram kokosmelk
kokosolie om in te bakken

Bereiding

Prak de banaan en meng dit vervolgens met alle andere ingrediënten tot een glad beslag. Hiervoor kun je het best een mixer gebruiken. Zet een pan op het vuur en verwarm hier een beetje kokosolie in. Schep een hoopje beslag in de pan en plaats een deksel over de pan. Kokosmeel brandt snel aan, vandaar dat ik door middel van een deksel de bovenkant alvast wat gaarde. Dan kun je het pannenkoekje sneller en makkelijker omdraaien. Draai de pannenkoek om en zorg ervoor dat beide kanten goudbruin zijn. Herhaal dit voor elk pannenkoekje tot het beslag op is.

Voedingswaarden per 100 gram

193 calorieën
12.4 gram koolhydraten
12.9 gram eiwitten
9.9 gram vetten
1.9 gram vezels

Voedingswaarden per pannenkoekje 70 gram

136 calorieën
8.7 gram koolhydraten
9.0 gram eiwitten
6.9 gram vetten
1.3 gram vezels

Kokos pannenkoekjes

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.