Jullie weten het inmiddels wel, ik hou van kokos. En ik hou van snacken. Dus een kokosbrood leek me een prima optie om eens uit te proberen. Het is vergelijkbaar met een bananenbrood maar dan gemaakt met kokos uiteraard. Een scoopje eiwitten erbij en je zit de hele middag vol na 1 plakje.
Kokos for the win
Kokos is calorie- en vetrijk, maar dat wil niet zeggen dat je het niet kunt verwerken in je voedingspatroon. Zolang het past in je budget, kun je alles eten wat je wilt. Natuurlijk is het handig om te kiezen voor een balans. In kokos zitten wel veel vezels en dat kan bijdragen aan een vol gevoel. Buiten het feit of het gezond of ongezond is, is het wel een goed alternatief voor mensen met lactose intolerantie. In het brood verwerk je zowel geraspte kokos als kokosmelk.
Vullend is dit kokosbrood zeker. Er zit een extra schep eiwitpoeder in en je gebruikt ook kwark en eieren. Een goede eiwitrijke basis dus. Verder gebruik je volkoren meel en havermout om ervoor te zorgen dat je een lekker compact plakje brood krijgt. Je kunt hem besmeren met kwark of chocopase, beleggen met fruit, maar ook gewoon zonder extra toevoegingen eten.
Kokosbrood
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 15 plakken van 65 gram
Ingrediënten
75 gram geraspte kokos
175 gram volkoren tarwemeel
25 gram havermout
25 gram whey protein poeder
3 eieren
100 gram magere kwark
175 gram kokosmelk
50 gram stevia (of suiker)
1 shot vanille
1 shot kokos
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een cakevorm met bakpapier. Pak een kom erbij en voeg alle ingrediënten toe. Mix alles tot een glad beslag en giet dit in de cakevorm. Bak het kokosbrood in 30 tot 40 minuten gaar en lichtbruin. Je kunt met een satéprikker checken of de binnenkant al gaar is. Als er nog veel beslag aan kleeft mag je het brood nog wat langer in de oven laten staan.
Voedingswaarden per 100 gram
210 calorieën
25.9 gram koolhydraten
9.8 gram eiwitten
9.3 gram vetten
4.4 gram vezels
Voedingswaarden per plak
109 calorieën
13.4 gram koolhydraten
5 gram eiwitten
4.8 gram vetten
2.3 gram vezels
GEEN REACTIES