Over 3 weken is het pasen en de eitjes zijn al vol op verkrijgbaar. Het leek mij een mooi moment om iets leuks mee te doen. Deze kokosmacroon paasnestjes heb je met een uurtje klaar. ideaal voor de brunch of misschien wel als dessert. Heel lijnvriendelijk zijn ze niet door de kokos en de eitjes, maar met pasen mag het!
Paaseitjes come over here
Pure paaseitjes, ik kan ze niet weerstaan.. Uiteraard vroeg ik me wel af hoe de paaseitjes ontstaan zijn dus het was tijd voor wat onderzoek. Goed, een paasei is een versierd ei dat met Pasen verstopt wordt (duh), maar volgens internet is dit ontstaan uit de volgende traditie. Tussen as woensdag en Pasen mocht je geen eieren eten. Dus de oude eieren die je met Pasen overhad, werden versierd en gebruikt ter decoratie. Klinkt vrij logisch toch?
Waarschijnlijk is dit gecommercialiseerd en wat verkoopt er nou beter dan een excuss om chocolade te eten? Precies, niks! Dus ook dit paasrecept gemaakt van kokos heeft paaseitjes ter decoratie. Om de cupjes nog enigsinds fitfood waardig te maken, heb ik ze gevuld met kwark. Je kunt er ook voor kiezen ze met bijvoorbeeld slagroom te vullen, dat laat ik aan jou š
Kokosmacroon paasnestjes
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 5 paasnestjes
Ingrediƫnten
2 eiwitten
75 gram geraspte kokos
100 gram kwark
paaseitjes
Bereiding
Pak een kom erbij en scheid de eiwitten van het eigeel. Het eigeel gebruik je in dit recept niet. Mix de geraspte kokos met de eiwitten tot het een plakkerig beslag is. Pak een muffin vorm en vet deze in of zet er papieren muffinvormpjes in. Verdeel het beslag over de 5 cupjes en maak er en cupje van. Zet de oven op 200 graden en zet de cupjes ongeveer 25 minuten in de oven. Ze worden dan goudbruin. Vul de paasnestjes met kwark en top af met paaseitjes of natuurlijk met andere paasversiersels naar keuze.
Voedingswaarden per 100 gram
363 calorieƫn
21.8 gram koolhydraten
8.1 gram eiwitten
25.9 gram vetten
6.7 gram vezels
Voedingswaarden per cupje
261 calorieƫn
15.2 gram koolhydraten
5.9 gram eiwitten
18.7 gram vetten
4.8 gram vezels
GEEN REACTIES