Frisse start; komkommer dip met witte kaas en monchou

06/05/2020

Een snelle en gezonde dip voor op je cracker is altijd fijn. Deze komkommer dip heeft maar 4 ingrediënten en heb je binnen no time gemaakt. Hij is perfect voor een zonnige lunch of gewoon voor die woensdagmiddagborrel.

Smeren maar

Natuurlijk heb je de broodsalades in de supermarkt als je een snelle en lekkere lunch wilt. Ik vind ze heerlijk maar helaas zit je dan vaak snel hoog in calorieëen of vetten. Daarom besloot ik mijn eigen komkommerdip te maken. En omdat ik dan toch bezig was heb ik er ook wat witte kaas doorheen gemengd. Gewoon omdat kaas het best is!

Een schaaltje dip is ongeveer 200 gram en dat is een stuk meer dan wat je eigenlijk op je brood zou smeren. Daarom ga ik de vergelijking even maken per 100 gram. Waar je in een bakje komkommersalade bij de supermarkt 196 kcal hebt, zit je hier op 91 kcal per 100 gram. Daarnaast zit je bij deze zelfgemaakte versie een stuk hoger in eiwitten, omdat je witte kaas toevoegd aan het geheel. Best een mooi voordeel toch?

Komkommer dip met witte kaas

Komkommer dip met witte kaas en monchou

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 schaaltje dip

Ingrediënten

100 gram magere kwark
25 gram apetina light
25 gram monchou
peper, zout, knoflook poeder
50 gram geraspte komkommer
50 gram komkommer in kleine blokjes

Bereiding

Prak de witte kaas fijn en meng dit met de monchou en de kwark. Voeg peper, zout en knoflookpoeder naar smaak toe. Meng nu zowel de geraspte als de blokjes komkommer door je dip en serveer met brood of toastjes.

Voedingswaarden per 100 gram

91 calorieën
3.6 gram koolhydraten
7.5 gram eiwitten
5.2 gram vetten
0.4 gram vezels

Komkommer dip met witte kaas

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën