Een snelle en gezonde dip voor op je cracker is altijd fijn. Deze komkommer dip heeft maar 4 ingrediënten en heb je binnen no time gemaakt. Hij is perfect voor een zonnige lunch of gewoon voor die woensdagmiddagborrel.
Smeren maar
Natuurlijk heb je de broodsalades in de supermarkt als je een snelle en lekkere lunch wilt. Ik vind ze heerlijk maar helaas zit je dan vaak snel hoog in calorieëen of vetten. Daarom besloot ik mijn eigen komkommerdip te maken. En omdat ik dan toch bezig was heb ik er ook wat witte kaas doorheen gemengd. Gewoon omdat kaas het best is!
Een schaaltje dip is ongeveer 200 gram en dat is een stuk meer dan wat je eigenlijk op je brood zou smeren. Daarom ga ik de vergelijking even maken per 100 gram. Waar je in een bakje komkommersalade bij de supermarkt 196 kcal hebt, zit je hier op 91 kcal per 100 gram. Daarnaast zit je bij deze zelfgemaakte versie een stuk hoger in eiwitten, omdat je witte kaas toevoegd aan het geheel. Best een mooi voordeel toch?
Komkommer dip met witte kaas en monchou
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 schaaltje dip
Ingrediënten
100 gram magere kwark
25 gram apetina light
25 gram monchou
peper, zout, knoflook poeder
50 gram geraspte komkommer
50 gram komkommer in kleine blokjes
Bereiding
Prak de witte kaas fijn en meng dit met de monchou en de kwark. Voeg peper, zout en knoflookpoeder naar smaak toe. Meng nu zowel de geraspte als de blokjes komkommer door je dip en serveer met brood of toastjes.
Voedingswaarden per 100 gram
91 calorieën
3.6 gram koolhydraten
7.5 gram eiwitten
5.2 gram vetten
0.4 gram vezels
GEEN REACTIES