Ik weet het, echt ijsweer is het niet buiten. Maar als jullie het nog niet wisten vertel ik het nu; ijs kan ik altijd eten. En dus maakte ik gisteren kaneel nicecream. Een gezonde vitamineboost met een winters tintje. Een toetje dat best in het seizoen past toch?
Nicecream alles
Het is nog steeds een populaire trent en ik snap precies waarom. De macro’s zijn perfect (op de eiwitten na als je er geen supplementen aan toevoegt) en de smaak is vaak heerlijk zoet omdat je met fruit werkt. In dit geval ging ik voor banaan, want dat leek me de beste combi met kaneel. In mijn volgende portie ga ik kijken of ik wat eiwitpoeder kan toevoegen zodat het een nog fijner toetje wordt.
Natuurlijk hoeft niet al het ijs gezond en op basis van fruit te zijn. Soms wil je ook gewoon iets lekkers op je bord. Maar ook dat kan best op een verantwoorde manier hoor. Zo maakte ik al eerder eiwitrijk chocolade ijs en pindakaas ijs met stukjes dadel. Voor welke versie ga jij?
Kaneel nicecream
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
150 gram banaan
50 gram halfvolle melk
2 theelepels kaneel
20 gram pure chocola
Bereiding
Pak de blender of keukenmachine erbij en doe hier een banaan in brokken in. Voeg de melk erbij en blend tot een glad geheel. Voeg nu de kaneel toe per theelepel en check tussendoor de smaak of je meer of minder wilt. Hak de chocolade grof en schep dit ook door je ijs in. Verdeel het mengsel over een bakje, zet het in de vriezer en genieten maar!
Als je al stukken bevroren banaan hebt kun je deze ook gebruiken en dan heb je geen wachttijd meer.
Voedingswaarden per 100 gram
119 calorieën
18.5 gram koolhydraten
2.2 gram eiwitten
3.9 gram vetten
2 gram vezels
Voedingswaarden per toetje
131 calorieën
20.3 gram koolhydraten
2.5 gram eiwitten
3.9 gram vetten
2.2 gram vezels
GEEN REACTIES