Easy fix: krokante geitenkaas snack

09/06/2019

Ik geef toe, niet al mijn recepten zijn even gezond maar het is de balans die telt. Deze krokante geitenkaas snack plaats ik gewoon onder de sinner sunday en dan mag het toch? Ze zijn namelijk wel echt heel erg lekker en je zet ze zo in elkaar. Weet je in ieder geval wat er in je snack zit en kun je zelf bepalen hoe gezond je hem maakt.

Sinner Sunday

Het woord zegt het al, soms wil je op zondag gewoon even lekker eten zonder na te denken. Maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat je niet gezond en lekker kunt eten trouwens. De combinatie gaat prima, alleen af en toe mag je ook best gewoon even alleen maar lekker eten. De balans is belangrijk om een fijne en gezonde levensstijl vol te houden. Jezelf dingen gaan ontzeggen maakt het alleen maar moeilijker.

Ik maakte zelf een krokante geitenkaas snack, zodat ik wel invloed op wat er in mijn snack gaat. Een optie is om kleinere balletjes te maken of om een minder ongezonde soort chips te kiezen of als je echt gezond wilt doen iets van gehakte noten en zaden te kiezen. Jij bepaalt, jij geniet!

Krokante geitenkaas snack

Krokante geitenkaas snack

Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 7 hapjes

Ingrediënten

1 losgeklopt ei
50 gram Doritos Cool American
1 handje volkoren tarwemeel
125 gram geitenkaas

Bereiding

Als je de geitenkaas gebruikt die al in plakjes is gesneden kun je van elk plakje met je handen een balletje rollen. Je krijgt dan 7 balletjes. Leg deze op een bord een half uurtje in de vriezer.

Klop het ei los in een kom en schep de meel op een bord. Verkruimel de chips met je handen of met de keukenmachine en zet dit ook klaar in een bakje. Pak de geitenkaas balletjes uit de vriezer en rol ze door de bloem, dan door het ei en als laatst door de chips. Stop ze voor 5 minuten in de airfryer op 200 graden, serveer met honing en geniet! Je kunt ze trouwens ook even in de oven bakken als je geen airfryer hebt.

Voedingswaarden per 100 gram

329 calorieën
19.8 gram koolhydraten
13.8 gram eiwitten
21.3 gram vetten
1.9 gram vezels

Voedingswaarden per snack

94 calorieën
5.6 gram koolhydraten
3.9 gram eiwitten
6.1 gram vetten
0.5 gram vezels

Krokante geitenkaas snack

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën