Dus, ik zat voor de zoveelste keer weer aan mijn bakje met kwark en protein poeder en eigenlijk wilde ik wel eens iets anders. Het klinkt misschien raar, maar ik mis de zoetigheid en het ongezonde van mijn vroegere ontbijtjes toch best wel. Het is zo saai om elke dag maar weer die eiwitten naar binnen te lepelen en te hopen dat ik er een mooie blokjesbuik van krijg. Het idee kwam eigenlijk toen ik bij mijn ouders thuis pannekoeken ging eten. Hier moest toch een gezondere (maar evengoed zoete) versie van te maken zijn?
Nou die gezonde versie is er.. Havermout-pannekoeken, banaan-pannekoeken, quinoa-pannekoeken, protein-pannekoeken. De keuze was reuze. Het fijne aan kwark is alleen dat er vrij weinig koolhydraten in zitten en als je aan de havermout of quinoa gaat dat dit meteen omhoog schiet en ik dus ook met lunchen weer moet gaan nadenken en dingen moet veranderen. Gelukkig, gélukkig kwam PBP to the rescue; zij deelden een recept voor kwark-pannenkoeken! Met wat aanpassingen hier en daar om ervoor te zorgen dat ze macro perfect zijn is het eindelijke gelukt om een heerlijk ontbijt te vinden.
p.s. ik ben niet zo goed in ronde pannekoeken bakken zoals jullie zien.
Kwark Pannekoeken
Voorbereiding: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Goed voor: 4-6 pannekoekjes afhankelijk van de grootte die je kiest
Ingrediënten
175 gram magere kwark
75 gram tarwemeel
5 gram honing
3 eieren
10 gram smart protein vanille
Tip: gebruik voor de topping fruit zoals aardbei of banaan en eventueel een lepel kwark
Bereiding
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix het tot een glad beslag. Pak een kleine koekenpan en verhit hierin wat kokosolie. Vervolgens schep je een hoeveelheid beslag in de pan die past bij hoe groot je de pannekoeken wilt. Bak ze om en om tot ze goudbruin zijn en voilà.
Voedingswaarden per 100 gram
149 calorieën
6.7 gram koolhydraten
13.8 gram eiwitten
5.7 gram vetten
0.9 gram vezels
Heb je liever kant en klaar beslag? Zoek dan even naar protein beslag zoals deze van Body&Fit
Ontbijt je toch liever met kwark en havermout? Misshien is deze herfst granola dan perfect voor jou.
2 Comments
Leuke info en leuk beschreven
Thankyou 🙂