De wereld rond; de 5 lekkerste wereld desserts

24/03/2019

Yes, hij hangt er dan eindelijk achter de bank. De wereldkaart op hout van wereldkaarten.nl die ik al tijden wilde hebben. De pinnetjes komen er uiteraard ook nog bij van de plekken waar ik geweest ben en de lekkerste dingen heb gegeten. Naast een beoordeling van de wereldkaart krijg je van mij ook meteen de vijf lekkerste desserts van rondom de wereld.

Een wereld van hout

Je ziet deze wereldkaarten tegenwoordig in vele vormen langskomen. Op canvas, op kurk, op hout of zo’n versie die je open kan krassen. Met die laatste begon ik 2 jaar terug, maar voor boven de bank vond ik een houten wereldkaart toch iets stoerder staan. Aangezien de rest van mijn huis ook bestaat uit hout, zwart en mintgroen, pastte een houten kaart met zwarte landen het best. Ryan houdt ervan om alles uit te pluizen en precies te kunnen pinnen dus zijn voorkeur ging uit naar een kaart met details. Al met al dus een prima compromis. Het laatste onderdeel werd verzorgd door mijn vader. Met behulp van het ophangsysteem heeft hij hem netjes opgehangen. En ja, dit durf ik trots toe te geven. Ik ben nou eenmaal niet zo handig.

Wij hebben voor de grootste versie gekozen, maar je kunt natuurlijk ook een kleinere of meer abstracte wereldkaart nemen. Ik zou wel even een avondje uittrekken voor alle opties die er zijn. En als je liever een eigen foto op hout wilt kan dat ook!

Wereldkaart op hout

Tijd voor toetjes

Het beste deel van elke maaltijd vind ik het toetje. Standaard als ik uit eten ga, bekijk ik eerst de dessertkaart om daarna te bepalen wat ik zal eten. Het kan me niet gebeuren dat ik namelijk geen toetje meer wil omdat ik vol zit! Een toetje moet voor mij wel altijd zoetig zijn, dus liever ijs of chocola dan een kaasplankje. Hieronder vind je mijn favoriete toetjes.

1. Tiramisu – Italië

Een van de eerste recepten op mijn blog was tiramisu. Deze klassieker kun je in vele vormen maken. Zomers met fruit of kidsproof zonder alcohol. Het lijkt me overbodig om te benoemen, maar dit dessert komt natuurlijk uit Italië. Je kunt hem tegenwoordig bijna overal op de kaart wel vinden.

2. Moelleux au chocolat – Frankrijk

Het ultieme chocolade dessert is uiteraard een moelleux au chocolat. Een knapperige buitenkant en een zachte chocolade binnenkant, het best van twee werelden! Dit Franse dessert wordt vaak geserveerd met vanille ijs en tegenwoordig wordt hij zelfs met alcohol gemaakt. Dit toetje wordt trouwens ook lava cake genoemd.

3. Brownies – USA

Yep, deze heerlijkheid komt uit Amerika. Iets waar ik nooit bij stil gestaan heb, maar waar ik die Amerikanen wel heel dankbaar voor ben. Brownie kan je namelijk niet alleen als toetje maar ook als snack of met een verjaardag eten, lekker veelzijdig. En op mijn blog vind je trouwens ookeen gezonde brownie met griekse yoghurt en een brownie met banaan. Kun je nog kiezen ook dus.

4. Apfelstrudel – Oostenrijk

Iedereen die op wintersport is geweest heeft dit op de kaart zien staan. Apfelstrudel is in Oostenrijk wat appeltaart in Nederland is. En dan het liefst met vanille ijs of warme vanille saus erbij. Het is gemaakt van knapperig gebak en gevuld met appels. Dit dessert heb ik zelf nog niet gemaakt, dus je kunt ditallerhande recept gebruiken.

5. Pavlova – Nieuw Zeeland

Over deze was ik ook verbaasd toen ik ging opzoeken waar het vandaan kwam aangezien het behoorlijk Russisch klinkt en het dessert ook vernoemd is naar een Russische ballerina. Pavlova is een taart gemaakt van meringue en vaak afgetopt met fruit. Ook deze staat nog op mijn to do lijstje. Maar ondertussen kun je hier een lekker recept vinden.

Griekse Yoghurt Brownie

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën