Let’s get spanish; licor 43 kwarktaart

03/03/2021

Ja ik weet het, alweer een taartrecept.. Afgelopen weekend maakte ik een Licor 43 kwarktaart met een brookie bodem en die moest ik natuurlijk delen met jullie. Voor mij is het namelijk een heerlijke snack waar je meerdere dagen van kunt eten en altijd een feestelijk gevoel van krijgt. En natuurlijk kun je eindeloos varieëren met de smaken!

Nieuwe smaken, nieuwe kansen

De licor 43 kwarksmaak van Zuivelhoeve zag ik op Instagram voorbij komt met de vermelding dat hij bij de AH gehaald kon worden. Je snapt het, ik ben meteen naar de AH gegaan. Nu zit deze niet in Velserbroek dus ik moest ervoor naar Haarlem. Vervolgens kom ik in de vomar en is hij daar in de aanbieding… Gelukkig smaakte hij er niet minder lekker om! De macro’s zijn wel iets minder dan magere kwark dus je kunt ook half om half doen om de eiwitten wat te boosten.

De bodem maakte ik van brookies – brownie cookies. Deze vind je gewoon in het schap bij de supermarkt naast die lekkere chocolate chip cookies in de paarse verpakking. Natuurlijk kun je ook vanille koekjes of bastogne gebruiken. De dadels gebruikte ik om het geheel wat kleveriger te maken.

Licor 43 kwarktaart

Licor 43 kwarktaart

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
75 gram koekjes
25 gram dadels
25 gram havermout
10 gram kokosolie

Voor de vulling:
300 gram licor 43 kwark
25 gram eiwitpoeder
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water (ongeveer 20 gram)

Bereiding

Schep je kwark alvast over in een kom en zet dit buiten de koelkast zodat het op kamer temparatuur kan komen. Je hoeft hier verder nog niets mee te doen.

Smelt de kokosolie. Gebruik de keukenmachine en maal de koekjes fijn. Hak de dadels in stukjes en voeg dit samen met de havermout en kokosolie toe en blend tot de dadels fijn gehakt zijn. Beleg een kleine bakvorm met bakpapier en verdeel je bodem hierover. Duw aan met een lepel en zet hem in de koelkast

Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels water in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de kwark, eiwitpoeder en het gelatine mengsel door elkaar. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarden per 100 gram

228 calorieën
26.5 gram koolhydraten
9.8 gram eiwitten
9.1 gram vetten
0.7 gram vezels

Voedingswaarden per punt

175 calorieën
20.3 gram koolhydraten
7.5 gram eiwitten
7 gram vetten
0.5 gram vezels

Licor 43 kwarktaart

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.