Breakfast Tips

Goede start: magere granola met banaan

29/01/2018

De laatste week van januari alweer.. Hoe gaat het met iedereen zijn goede voornemens? Nog steeds aan het sporten en gezond aan het eten of hangen we weer op de bank met chips? Om de moed er in te houden heb ik van het weekend een magere granola met banaan gemaakt en ik moet zeggen, hij is best wel goed gelukt.

Als je granola intypt op internet krijg je misschien wel 20 verschillende recepten op pagina 1 alleen al. Wat wel duidelijk is, is dat de basis van elke granola bestaat uit havermout, verschillende soorten noten en kokosolie of een ander ‘plak’ mengsel. Dit levert toch al gauw flink wat calorieën op. Omdat een deel van de havermout en noten in dit recept vervangen is voor rijstwafel en het plakmengsel voornamelijk bestaat uit eiwit en banaan, krijg je dus een magere granola. Evengoed vullend, maar een stuk macro-vriendelijker. Met wat kwark en fruit maak je je ontbijt helemaal af. Ideaal voor op dagen dat je een ‘light’ ontbijt nodig hebt.

Magere Granola

Magere granola met banaan

voorbereiding: 15 minuten
baktijd: 25-30 minuten
goed voor: 8 – 10 porties

Ingrediënten

2 rijstwafels (16 gram)
1 banaan (100 gram)
5 gram kokosolie
5 gram honing
1 medium ei
50 gram amandelen
100 gram havermout
1 theelepel kaneel
1 theelepel smart protein vanille

Bereiding

Snijd de amandelen grof en breek de rijstwafel in kleine stukjes. Doe dit samen met de havermout in een kom en zet aan de kant. Scheid het ei en klop het eiwit licht op (het eigeel gebruik je niet). Prak een banaan en vermeng dit met de kokosolie en de honing. Je kunt de kokosolie even in de magnetron doen om hem vloeibaar te maken. Vervolgens schep je het banaanmengsel door het eiwit en meg je ook het kaneel en de smart protein hierdoor. Pak de kom met het havermout mengsel en giet het eimengsel hier overheen. Wanneer je het goed doorgeroerd hebt, kun je alles over een ovenschaal verdelen. Zet de granola 25-30 minuten in de oven op 180 graden en vergeet niet af en toe om te scheppen. Het kan kloppen dat de granola niet overal knapperig wordt, dit komt natuurlijk door de rijstwafel.

Af toppen met wat kwark en wat fruit en je hebt een heerlijk ontbijtje!

Voedingswaarden per 100 gram

299 calorieën
32.6 gram koolhydraten
10.7 gram eiwitten
12.8 gram vetten
6.3 gram vezels

Voedingswaarden per portie (40 gram)

120 calorieën
13 gram koolhydraten
4.3 gram eiwitten
5.1 gram vetten
2.5 gram vezels

Magere Granola met banaan

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.