Feestdagen Tips Snack Tips

Stinkend genieten: Magioni garlic bread

01/10/2018

Vroeger at ik bijna wekelijks een kruidenboter stokbrood met een soepje. Echt heerlijk vond ik ze. En dus was het tijd om hier een eigen, minder ongezonde versie van te maken. Afgelopen weekend heb ik genoten van dit magioni garlic bread. Natuurlijk had ik er wel als van ouds een soepje bij.

De kracht van knoflook

Laten we heel even vergeten dat je na het eten van knoflook ongeveer een heel pak kauwgom nodig hebt. Want naast dit nadeel, zitten er best wel wat voordelen aan knoflook. Wist je namelijk al dat knoflook goed is voor je immuumsysteem. Dus wil je nooit meer verkouden zijn? Dan moet je elke dag een knoflook supplement nemen. Daarbij kan knoflook ook helpen bij het verlagen van je bloeddruk en kan het haar uitval tegengaan. Hiervoor moet je met een teentje knoflook over je hoofd wrijven (en daarna een flinke parfum erop sprayen!).

Een ander voordeel vant dit zelfgemaakte garlic bread is dat het veel lager in calorieën en in koolhydraten is dan wanneer je hem kant en klaar uit de supermarkt haalt. En daarbij zit er 70 gram groente in de bodem. Win win dus. Dit garlic bread is ideaal voor bij een salade of voor bij de soep.

Magioni garlic bread

Magioni garlic bread

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 6 punten

Ingrediënten

1 Magioni pizza bodem bloemkool
15 gram boter
3 teentjes knoflook
30 gram mozzarella
peterselie naar smaak
zout naar smaak

Bereiding

Bedek een bakplaat met bakpapier en zet de oven op 200 graden. Leg de pizzabodem 4 minuten in de oven. Terwijl de bodem in de oven zit smelt je 15 gram boter in een kommetje in de magnetron. Pers hier de drie knoflook teentjes boven en meng er peterselie naar smaak doorheen.

Na 4 minuten haal je de bodem uit de oven en besmeer je hem met het boter mengsel. Vervolg strooi je wat zout over de bodem en als laatst snijd je de mozzarella in plakken en verdeel je die over de bodem. Zet de pizza nog 10 minuten in de oven en je garlic bread is klaar.

Voedingswaarden per 100 gram

260 calorieën
33.3 gram koolhydraten
8.9 gram eiwitten
9.8 gram vetten
1.8 gram vezels

Voedingswaarden per punt

97 calorieën
12.5 gram koolhydraten
3.3 gram eiwitten
3.7 gram vetten
0.7 gram vezels

Magioni garlic bread

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.