Maiskoekjes? Uh ja. De combinatie van de zoete mais en de hartige kaas zorgt voor een heerlijk bijgerecht naast je soep of salade en nog een paar verstopte vitamines ook. Met maar 5 ingrediënten heb je ze zo gemaakt en je kunt meteen een grote portie maken voor in de vriezer. Wel zo handig toch?
Hé gele rakker
Wist je dat mais tot de grassoorten behoort? Als je Wikipedia mag geloven dan. Hiermee doelen ze natuurlijk op het feit dat mais een graan is. De soort die wij eten is de goud gele suikermais, maar er bestaat zelfs zwart mais. De bekendste vormen zijn natuurlijk de maiskolfen of de blikjes en popcorn. Maar ook cornflakes en sommige tortilla’s zijn gemaakt van mais.
Net als andere graanproducten bevat mais veel vezels en dat betekent dat het dus lekker vullend is. Daarnaast schijnt het goed te zijn om het risico op hart-en vaatziektes te verkleinen. Voor deze koekjes gebruikte ik mais uit blik en belegen kaas om wat extra smaak toe te voegen. Zelf gebruik ik vaak 30+ kaas, omdat dit net wat minder vet is maar toch goed smelt en smaakt.
Maiskoekjes met kaas
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 6 koekjes
Ingrediënten
2 eieren
60 gram volkoren tarwemeel
150 gram mais
75 gram geraspte kaas 30+
1 theelepel bakpoeder
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Laat de mais uitlekken en giet het daarna in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een beslag. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier wat kokosolie of boter in. Schep een paar hoopjes beslag in je pan en bak de maiskoekjes aan beiden kanten bruin.
Voedingswaarden per 100 gram
172 calorieën
14 gram koolhydraten
11.6 gram eiwitten
7 gram vetten
3.1 gram vezels
Voedingswaarden per koekje
110 calorieën
9 gram koolhydraten
7.5 gram eiwitten
4.5 gram vetten
2 gram vezels
GEEN REACTIES