Ik ben niet echt een kaasliefhebber en met een plakje echte hollandse belegen kaas over mijn ei ben ik tevreden. Maar manchego is de uitzondering, wat vind ik dit heerlijk! Dus toen mijn moeder vanuit Spanje een stuk meenam besloot ik er iets lekkers mee te bakken om jullie ermee te kunnen spammen; manchego quiche it is.
Één schaapje, twee schaapjes
Jep, manchego is schapenkaas en komt uiteraard van de melk van het Spaanse Mancha schaap. De kaas heeft tegenwoordig zelfs een beschermde status als de kaas minimaal 2 maanden gerijpt heeft. En wist je dat je verschillende varianten hebt? Je kunt kiezen voor jonge, belegen en oude kaas.
De kaas is helaas wel erg hoog in calorieën en vetten, maar heeft in vergelijking tot bijvoorbeeld geitenkaas wel een erg hoog eiwitgehalte. Je kunt hem makkelijk los eten (zelfs het schilletje), maar je kunt er ook allerlei tapashapjes mee maken. Bijvoorbeeld deze manchego quiche, maar ook op een vlees/kaas plankje of met appel doet hij het erg goed. Kortom, keuze genoeg!
Manchego quiche
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 quiches
Ingrediënten
2 plakjes bladerdeeg
25 gram manchego
2 plakjes chorizo
1 ei
Bereiding
Laat 2 vellen bladerdeeg ontdooien en vet twee kleine quiche of taart vormpjes in met boter. Leg de bladerdeeg over het vormpje en duw het voorzichtig naar beneden zodat je de binnenkant van het vormpje bedekt met bladerdeeg. De rest van het vel kun je voor iets anders gebruiken. Prik gaatjes in het bladerdeeg.
Beleg de bodem de manchego en de chorizo. Klop een ei los en voeg hier eventueel zout en peper aan toe. Verdeel het ei over de 2 vormpjes en je manchego quiche is klaar om de oven in te gaan. Zet ze ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven op ongeveer 200 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
284 calorieën
16.5 gram koolhydraten
12 gram eiwitten
17.7 gram vetten
0.6 gram vezels
Voedingswaarden per quiche
225 calorieën
25.7 gram koolhydraten
19.4 gram eiwitten
27.6 gram vetten
1 gram vezels
GEEN REACTIES