Dit is precies wat ik het leuke aan social media vind. De inspiratie voor dit recept vond ik namelijk op Instagram en met mijn eigen recepten voor een gezonde cheesecake en een gezonde crumble draaide ik deze marsepein cheesecake crumble in elkaar. Wat mij betreft een prima afsluiter van Sinterklaas avond. Wat vind jij?
Instaspiration
Soms zie je van die recepten langskomen waarvan je denkt dit moet ik echt proberen. Dat had ik dus ook met een recept van Foodlies voor cheesecake crumble. Hierna heb ik mijn eigen recepten voor cheesecake en crumble erbij gepakt en ben ik aan de slag gegaan. Versie 1 was in de smaken caramel en speculaas. Deze keer koos ik voor mijn favoriete sintsnack; marsipan. Dat is die reep met marsepein en pure chocola.
Tijdens het eten bleek dit toch best een flinke kluif, dus je kunt hier makkelijk drie porties uit halen en als je wilt zelfs 4 kleine toetjes door het over leuke kleine ovenschaaltjes te verdelen of op bordjes te scheppen.
Marsepein cheesecake crumble
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 3 porties
Ingrediënten
Voor de cheesecake:
250 gram vanille skyr
100 gram cottage cheese
1 ei
3 eetlepels amandel extract
50 gram fijngesneden appel
Voor de crumble:
40 gram margarine (koud)
50 gram havermout
20 gram havermeel (vermalen havermout kan ook)
1 tl kaneel
10 gram sukrin
25 gram marsipan
Bereiding
Pak een kom en voeg de havermout, havermeel, de sukrin, kaneel en in kleine blokjes de margarine toe. Kneed tot je een kruimelige deeg hebt. Hak de Marsipan grof en meng door je kruimeldeeg.
Meng met behulp van de keukenmachine nu de cottage cheese, Skyr, amandelextract en het ei tot een glad geheel. Je kunt ook een blender gebruiken, zolang je de cottage cheese maar glad blend. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Schep dit door je skyr mengsel. Giet het geheel in een overschaal en verdeel de crumble erover. Bak de cheesecake crumble 30 minuten op 175 graden. Top eventueel af met wat gesmolten chocola.
Voedingswaarden per 100 gram
174 calorieën
12.5 gram koolhydraten
9.3 gram eiwitten
8.2 gram vetten
1.3 gram vezels
Voedingswaarden per portie
348 calorieën
25 gram koolhydraten
18.7 gram eiwitten
16.3 gram vetten
2.7 gram vezels
GEEN REACTIES