Sint snack; marsepein muffins met sinaasappelsap

23/11/2020

Zou de Sint ook een snack nodig hebben tussen al zijn werk door? Ik in elk geval wel en daarom maakte ik deze marsepein muffins. Ze zijn heerlijk van smaak door de gekarameliseerde marsepein en bevatten een flinke portie eiwitten per muffin om er een fijne snack van te maken.

Marsepein bakken

Vorig jaar maakte ik al wafels met marsepein. Wat ik zo lekker vind is dat in de baksels de marsepein een beetje gaat smelten en de smaak daardoor nog sterker wordt. Dat was ook het geval met deze marsepein muffins. Om het Sintgevoel af te maken voegde ik een beetje sinaasappelsap toe. Eigenlijk had ik het af moeten toppen met een sinaasappel topping om die smaak nog beter uit te laten komen dus dat is bij deze een tip!

Ook aan deze snack voegde ik extra eiwitten toe. In al mijn recepten kan je die poeder gewoon vervangen voor extra havermout, meel of bloem. De reden dat ik het er wel in heb is omdat ik altijd lekker vol zit van eiwitten en omdat het goed is voor mijn spieren. Ik hou namelijk niet van shakes dus dit is mijn oplossing.
Marsepein muffins met sinaasappelsap

Marsepein muffins met sinaasappelsap

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 10 muffins

Ingrediënten

285 gram griekse yoghurt
130 gram volkoren tarwemeel
50 gram eiwitpoeder
2 eieren
50 gram halfvolle melk
50 gram sinaasappelsap
50 gram marsepein
1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Snijd de marsepein in kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix dit goed door elkaar tot je een vrij dik beslag krijgt waar je met een lepel hoopjes uit kunt scheppen. Heb je een muffin vorm? Deze kun je gebruiken ter ondersteuning of hem invetten en hier het beslag in scheppen. Zelf heb ik in de vorm van die losse papieren vormpjes gezet zodat ik de muffins er na het bakken makkelijk uit kon halen. Verdeel het beslag over 10 vormpjes met behulp van twee lepels en zet ze voor ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

189 calorieën
22.3 gram koolhydraten
15.3 gram eiwitten
3.9 gram vetten
2.7 gram vezels

Voedingswaarden per muffin

116 calorieën
13.7 gram koolhydraten
9.4 gram eiwitten
2.4 gram vetten
1.7 gram vezels

Marsepein muffins met sinaasappelsap

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën