Dinner Tips

Bella ciao: Mexicaanse ovenschotel

29/08/2018

Toen ik laatst deze Mexicaanse ovenschotel at samen met Ryan keken we ondertussen el Chapo terug. Kortom, Mexicaans op mijn bord en op mijn tv dus. Deze schotel is heerlijk licht omdat hij gemaakt is met verschillende groentes en ei in plaats van met aardappelen en dikke lagen kaas. Nu alleen nog even het tropische zonnetje terughalen en het geheel is compleet.

Ovenschotels everywhere

De ovenschotel is hip tegenwoordig en ik snap wel waarom. De naam zegt het al, je stapelt wat dingen op elkaar, schuift het in de oven en je eten is klaar. Een van de klassiekers is natuurlijk lasagne en ook de schotels met aardappelen en kaas zie je overal terug. Maar tegenwoordig kun je veel verder gaan. Je kunt afwisselen met groentes, met vlees en vis en zelfs met de topping. Al zal ik eerlijk zijn, kaas is en blijft mijn favoriet. Daarom heb ik in deze schotel de eieren gemengd met kaas. Zo heb je toch kaas over je schotel, maar blijft het macro vriendelijk.

De aardappelen heb ik dus vervangen voor verschillende soorten groenten om ervoor te zorgen dat het aantal calorieën en het aantal koolhydraten in deze ovenschotel een stuk lager wordt. Naast het feit dat het lekker is om eens op een andere manier je groenten binnen krijgt, zijn de macro’s ook mooi meegenomen toch?

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 1-persoons maaltijd

Ingrediënten

100 gram mager rundergehakt
2 eieren
25 gram slankie kaas
100 gram paprika
50 gram courgette
50 gram mais
10 gram taco kruiden

Bereiding

Snijd de paprika en courgette in stukjes. Rul het gehakt gaar in een pannetje en giet daarna het vet af. Voeg de paprika, courgette en mais toe en meng alles door elkaar. Voeg daarna ook de taco kruiden toe en mix het geheel tot de kruiden goed verdeeld zijn. Vet een ovenschaaltje licht in en giet het taco gehakt hier in.

Als laatst snijd je de kaas in kleine stukjes en klop je de eieren los in een schaaltje. Voeg de kaas bij de eieren en giet over het gehakt mengsel heen totdat je overal ei en kaas hebt. Zet de Mexicaanse ovenschotel voor ongeveer een half uur in de oven op 200 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

107 calorieën
4.6 gram koolhydraten
10.3 gram eiwitten
6.3 gram vetten
0.7 gram vezels

Voedingswaarden per maaltijd

464 calorieën
20 gram koolhydraten
44.6 gram eiwitten
27.4 gram vetten
3 gram vezels

Mexicaanse ovenschotel

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.