Too hot to cook: nachos met gezonde tomatensalsa

10/08/2020

Mennn… Ik vind het heerlijk als ik vrij ben, maar werken in deze hitte is geen pretje. Koken nog minder, dus ik kies voor een snelle en gezonde tomatensalsa op een paar wrap nachos. Vooral het feit dat je maar 5 minuten in de keuken staat vind ik echt heel fijn aan dit recept.

Nachos diner

Zelfs Knorr waagt zich eraan; nachos voor het diner. Ik vind het echt heerlijk en een perfect gerecht voor met dit warme weer. Helaas is het natuurlijk niet heel erg gezond, dus daarom maakte ik mijn eigen nacho chips. Deze keer gebruikte ik de eiwitrijke wraps van Dline om ook die eiwitjes omhoog te krijgen. Natuurlijk kun je het met elke wrap doen die je wilt.

De gezonde tomaten salsa is fris en verrassend zoet door het sausje waar je de groentes in mengt. Zo krijg je toch je groenvoer binnen, maar kost het je weinig moeite en heb je nog het idee dat je lekker snackt ook. De macro’s van de wrap nachos vind je terug in de link naar het recept. En nog even een kleine tip; je kunt ook banaan door het geheel mengen en de honing achterwege laten ­čÖé

Wrap nachos met tomatensalsa

Gezonde tomatensalsa

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 portie salsa

Ingredi├źnten

Voor de chips
1 volkoren tortilla wrap
50 gram geraspte kaas minder vet (bijv. slankie)
10 gram kokosolie ÔÇô gesmolten
Peper, zout en knoflookpoeder naar smaak

Voor de salsa
50 gram tomaat
25 gram rode ui
50 gram komkommer
1 theelepel balsamico azijn
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 theelepel honing

Bereiding

Begin met de bereiding van de tortilla chips. Snijd de tortilla in 12 tot 16 pizzapuntjes afhankelijk van hoe groot je de stukjes wilt. Leg de puntjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smelt de kokos olie in een schaaltje. Mix dit met knoflookpoeder, zout en peper naar smaak. Bestrijk de tortilla stukjes met het mengsel. Ik gebruikte hiervoor een kwastje zodat het overal gelijk verdeeld is. Vervolgens bestrooi je de puntjes met een laagje geraspte kaas. Zet de bakplaat op 200 graden voor 15 minuten in de oven en voilà.

Terwijl de chips in de oven staat snijd je de groentes in kleine stukjes. Meng in een bakje de azijn met de basterdsuiker en de honing. Voeg de groentes toe en roer tot de saus overal overheen zit. Dippen maar!

Voedingswaarden per portie salsa

68 calorie├źn
14.2 gram koolhydraten
0.9 gram eiwitten
0.3 gram vetten
1.5 gram vezels

Voedingswaarden inclusief chips

399 calorie├źn
33 gram koolhydraten
17.5 gram eiwitten
20.8 gram vetten
3.6 gram vezels
Wrap nachos met tomatensalsa

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.