Newcastle; Geordies en Sugarrushes

07/11/2017

Newcastle.. Hier kwam ik vroeger met mijn moeder om te shoppen voor een kerstgala jurk, maar tegenwoordig ken ik het vooral van Geordie shore. Aangezien de hele dag shoppen niet ieders hobby is, moest ik wat andere dingen verzinnen om de dag te vullen. Hierbij de Newcastle tips!

Cocktails Columbusclub

Eigenlijk zijn er maar vijf dingen waar mijn vriend echt van houdt; zon, wijn, lekker eten, voetbal en dieren. Dus toen we vanwege mijn inwerktraject bij DFDS samen op MiniCruise naar Newcastle mochten (zo vervelend!), ben ik snel het web op gedoken om de voor ons perfecte trip samen te stellen. Gelukkig had ik mazzel en scheen de zon vrijdagmiddag, zodat we na het inchecken meteen naar de Neptune Bar konden voor een wijntje. Dit wijntje werd opgevolgd door een fles en heel veel lekker eten bij het dinerbuffet. Vervolgens kwamen er cocktails en nachos bij in de Columbus Club, dus de eerste eisen kon ik al afvinken.

Het lichtpuntje van de zaterdag kwam ook al vroeg; de wake-up call is veranderd van 7 naar 8 uur ‘s morgens, thank you! Nadat we lekker ontbeten hadden, zijn we op het dek gaan kijken naar het aanmeren en maakten we ons klaar voor een dagje ‘anders’ Newcastle met vier dingen op de to-do list.

1. Voetbal

Eigenlijk moesten we gewoon een route naar het Great North museum hebben en aangezien we toch alle tijd hadden besloten we langs het stadion te wandelen. Een goede zet, want hier kwamen we ook ‘The Back Page’- het voetbalwinkeltje tegen. Nu is mijn vriend compleet fan van Liverpool, dus zodra we in de etalage de Liverpool Monoply zagen staan moesten we naar binnen. We hebben hier een half uur (!) binnen gelopen om alles grondig te bekijken. Pluspunten en weer een vinkje erbij.

2. Great North Museum

Een stedentrip zonder dieren is geen stedentrip volgens mijn vriend, maar dat bleek nog best moeilijk te zijn. Helaas lag de petting zoo in Ouseburn wat uit onze route, dus moest ik creatief zijn. In het Great North Museum zijn aquaria en een (opgezette) dieren tentoonstelling, zo heb ik gelezen. Dus hup, wij naar het museum. Helaas waren alle aquariums leeg vanwege onderhoud en dus geen vinkje.

3. Geordie Style

Eigenlijk best beschamend, maar mijn guilty pleasure is het kijken van Geordie Shore op de woensdagavond. Dus als je aan mij vraagt wat de beste route van het museum naar de Tyne is, dan zeg ik ‘langs de Geordies!’. Het was een beetje om maar ach, nu kan ik wel zeggen dat ik bij House of Smith ben geweest als ik de tv aanzet op woensdag. Om het helemaal af te maken hebben we bij de Quay Side bar een vette hap gegeten en een wijntje gedronken.

milkshakes Newcastle

4. Sugarrush

Last, but not least; de milkshakes van The Great British Cupcakery. Deze hype konden wij als levensgenieters natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Resultaat? Een suikerkick en duizeligheid in de bus terug naar het schip, maar zo erg de moeite waard!

De laatste punten en daarmee het laatste vinkje op de lijst heb ik gescoord toen we op het schip tijdens zonsondergang in het Steakhouse aten en nog meer cocktails dronken tijdens de liveshow in de Columbus Club. Wanneer mag ik weer?

Ga je liever naar een warm land? Bekijk dan ook eens mijn post over Valencia ter inspiratie.

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën