Klassieke herfst; no bake pompoen cheesecake

28/10/2019

Als ik denk aan herfst recepten dan denk ik automatisch aan pumpkin spice. Maak hier een toetje van en je krijgt pompoen cheesecake. En omdat ik hou van snel en makkelijk werd het een no bake versie die je dezelfde avond nog op kunt eten. En geloof me, deze past echt prima in jouw voedingspatroon zelfs al is het een cheesecake toetje.

Pumpkin fun

Het fijne aan pompoen vind ik dat er amper calorieën in zitten. Dit komt natuurlijk omdat een pompoen voor een groot deel uit water bestaat en dus hoef je maar 15 minuten zittend tv te kijken en je hebt de hoeveelheid pompoen die in deze cheesecake zit alweer verbrand (helaas geldt dat niet voor de monchou..)

Zelf maak ik toetjes altijd in kleine schaaltjes of weckpotjes. Eigenlijk bedrieg ik mezelf hiermee, maar het feit dat ik zo’n klein potje tot de rand kan vullen geeft voor mij een beter gevoel dan een grote pot met maar een klein beetje lekkers erin. Daarom kan het dus dat je voor deze pompoen cheesecake maar 160 kcal hoeft te rekenen. Best wel wat ruimte om er dus ook nog een speculaasje over te verkruimelen als je jezelf echt goed wilt verwennen!

No bake pompoen cheesecake

No bake pompoen cheesecake

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten + 1 uur wachten
Goed voor: 4 toetjes

Ingrediënten

125 gram griekse yoghurt
100 gram pompoen puree
50 gram monchou
5 gram smart protein vanille (of suiker/vanillesuiker)
5 gram kaneel
10 gram kokosolie
60 gram speculaas

Bereiding

De pompoen puree kun je zelf maken door stukjes pompoen te koken en daarna te pureren. Laat het geheel afkoelen. Smelt de kokosolie in een schaaltje en maal de speculaas fijn met de keukenmachine of door ze in een afsluitbaar zakje te doen en fijn te stampen. Meng de speculaas met de kokosolie en verdeel over je cheesecake schaaltjes. Druk goed aan zodat je een egale bodem krijgt. Zet de schaaltjes ongeveer 10 minuten in de koelkast.

Meng de afgekoelde puree met de monchou, griekse yoghurt, kaneel en vanille. Ik gebruikte hiervoor de keukenmachine maar je kan het ook met de hand doen. Haal je schaaltjes uit de koelkast en verdeel je cheesecake mengsel over de bodem. Zet ze nu nog een uurtje in de koelkast en daarna kun je genieten van je eigen pompoen cheesecake.

Voedingswaarden per 100 gram

180 calorieën
13.6 gram koolhydraten
6.1 gram eiwitten
10.8 gram vetten
1.6 gram vezels

Voedingswaarden per toetje

160 calorieën
12.1 gram koolhydraten
5.4 gram eiwitten
9.6 gram vetten
1 gram vezels

No bake pompoen cheesecake

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën