Soms wil je de ochtend beginnen met een lekkere snack toch? Dat kan met deze ontbijt loempia’s. Een prima afwisseling met je standaard bak kwark of broodje pindakaas. De loempia is gevuld met groente dus je hebt meteen je eerste portie vitamines binnen terwijl je het idee hebt dat je even heerlijk aan het sinnen bent. Want laten we eerlijk zijn, dat gevoel is soms ook echt goed.
Rollen maar
Voor het winkelcentrum in Velserbroek staat een karretje met Vietanemese loempia’s. Als ik dan met mijn vader boodschappen ging doen liepen we erlangs en weerstaan lukte niet altijd. Ik hou echt van loempia’s namelijk. Ook op de borrelplank of bij de Chinees. Moet ik iemand nog uitleggen wat een loempia is? Een gefrituurd rolletje met daarin vaak groente of vlees om het maar even simpel te zeggen.
Omdat ik de hele week al ontbijt met kwark vind ik het leuk om in het weekend iets anders te doen. Vandaar dat ik dacht aan ontbijt loempia’s. Gevuld met dingen die je ook in bijvoorbeeld een ontbijt burrito terug vindt. Vind je loempia’s beter passen als avondeten of borrelsnack? Dan kun je ook eens naar deze gyros versie kijken!
Ontbijt loempia’s met avocado
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 4 loempia’s
Ingrediënten
4 bladen filodeeg
1 avocado
1 tomaat
50 gram rode ui
peper en zout
Tip: bacon
Bereiding
Laat het filodeeg ontdooien. Snijd de avocado, tomaat en ui in kleine stukjes en meng dit door elkaar met wat peper en zout. Verdeel dit in 4 porties. Leg een vel filodeeg op je werkblad en beleg een strook met je avocado mengsel. Zorg ervoor dat je zowel aan de randen als aan de onderkant ongeveer een centimeter vrij houdt. Vouw de zijkanten naar binnen over het mengsel heen en rol de loempia vanaf de onderkant op. Klop een ei los en besmeer de loempia met een beetje ei. Bak ze ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven. Sausje erbij, beetje roerei erbij en genieten maar!
Voedingswaarden per loempia
124 calorieën
10.8 gram koolhydraten
2.7 gram eiwitten
7.2 gram vetten
2.4 gram vezels
GEEN REACTIES