Ontbijt muffins? Ja hoor, dat kan best. Zeker als je ze belegt met wat kwark en of fruit. Ze zijn gemaakt met banaan en pindakaas dus je krijgt ook meteen de benodigde voedingsstoffen binnen om je dag met een boost te beginnen.
Cake for breakfast
Het wordt tegenwoordig steeds populairder om met taart of cupcakes te ontbijten. Maarja waarom ook niet als het past? De dag beginnen met een feestje op je bord geeft je precies even die start die je nodig hebt. Daarbij zit er ook banaan in dit beslag en dus heb je meteen een goede bodem en een vitamine boost.
Daarnaast mix je ook kwark en protein poeder door het beslag van de ontbijt muffins om de dag eiwitrijk te beginnen. Overall dus een mix van vetten, eiwitten en koolhydraten voor een vullend gevoel en een feestelijk begin van de dag. Wil je de chocolade vervangen? Dit kan voor cacao nibs of bijvoorbeeld iets van rozijnen.
Ontbijt muffins
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten + 5 minuten
Goed voor: 10 muffins
Ingrediënten
1 banaan (85 gram)
75 gram magere kwark
100 gram havermout
50 gram volkoren tarwemeel
75 gram pindakaas
2 eieren
25 gram smart protein
30 gram chocochips
Bereiding
Prak de banaan fijn en meng dit met de rest van de ingrediënten. Voeg als laatst de choco chips ook toe en meng dit door het beslag heen. Pak een muffin vorm erbij en vet deze in. Je kunt ook papieren vormpjes gebruiken. Bak ze in de oven voor ongeveer 20 minuten op 175 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
272 calorieën
25.8 gram koolhydraten
13 gram eiwitten
12.1 gram vetten
4.4 gram vezels
Voedingswaarden per muffin
149 calorieën
14.1 gram koolhydraten
7.1 gram eiwitten
6.6 gram vetten
2.4 gram vezels
GEEN REACTIES