Verborgen vitamines: ontbijttaartje met pompoen

21/11/2018

Zo heb je nog nooit pompoen gegeten en zo zet je al het tweede recept online. Waar een foodblog al niet goed voor is. In plaats van een snack is het deze keer een ontbijttaartje met pompoen en kokoskwark. Eiwitten en vitamines alom dus voor een goede start van de dag. Daarbij is ontbijten met taart gewoon een stuk vrolijker dus ik zeg doen.

Verstopte vitamines

Kokos is een erg sterke smaak en werkt prima als je iets anders wilt verbloemen. In dit geval de pompoen zodat het net lijkt alsof je helemaal niet ‘s ochtends vroeg al een pompoen weg zit te werken. Jij zit namelijk gewoon lekker te genieten maar ondertussen eet je een ontbijttaartje met pompoen erin.

Pompoen heeft weinig calorieën en weinig koolhydraten dus ookal klinkt het heftig om te ontbijten met taart, het valt eigenlijk best mee. Maar door de kwark en de amandelmeel krijg je wel veel eiwitten binnen die ervoor zorgen dat jij de ochtend zonder honger door komt.

Ontbijttaartje met pompoen en kokos

Ontbijttaartje met pompoen en kokos

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 ontbijttaartjes

Ingrediënten

100 gram pompoenpuree
100 gram protein kwark kokos
50 gram havermout
50 gram amandelmeel
25 gram kokosolie

Bereiding

Om pompoenpuree te maken kun je een zakje pompoenblokjes kopen en deze volgens de verpakking bereiden om ze te garen. Wanneer ze gaar zijn prak je ze tot puree en laat je het afkoelen. Terwijl dit afkoelt kun je aan het taartje beginnen.

Mix het amandelmeel met de havermout in een kommetje. Smelt de kokosolie en meng dit door het amandelmeel heen tot alles samenplakt. Vet twee kleine taart vormpjes goed in en beleg met het taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in het beslag rond om. Zet de vormpjes voor 15 minuten in de oven op 175 graden. Hou ze goed in de gaten want omdat het een dunne bodem is kan dit best snel gaan.

Als de puree is afgekoeld kun je dit mengen met de kokos yoghurt en in je taartje scheppen en beginnen aan je ontbijt. Je kunt dit ontbijttaartje ook goed bewaren als je de pompoen-yoghurt pas later in de bodem schept.

Voedingswaarden per 100 gram

234 calorieën
13.7 gram koolhydraten
9.2 gram eiwitten
14.9 gram vetten
1.6 gram vezels

Voedingswaarden per taartje

369 calorieën
21.5 gram koolhydraten
14.5 gram eiwitten
23.5 gram vetten
2.5 gram vezels

Ontbijttaartje met pompoen en kokos

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 135 ontbijtrecepten zonder boterham - FoodQuotes 27/12/2019 at 06:06

    […] Ontbijttaartje met pompoen – Fit.Food.Joy […]

  • LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.