One for the weekends: ontbijtwafels met chorizo

10/10/2018

Normaal ontbijt ik op werk met kwark en muesli. Deels omdat dit moet vanuit mijn trainingen, maar vooral ook omdat ik niet zo’n ochtend mens ben en geen kracht heb iets anders te maken. Behalve in het weekend. Dan kan ik lekker uitslapen en vind ik het heerlijk om uitgebreid te ontbijten. Zoals bijvoorbeeld met deze ontbijtwafels.

Wafels for life

Inmiddels heb ik al een heel aantal verschillende wafels gemaakt. Van havermout tot chocola en van paprika tot chorizo. Je kunt van alles door een standaard beslag gooien om een zoete of een hartige wafel te creëren. Daarbij maak je er in 1x een hele hoop en kun je ze vaak prima gebruiken voor zowel ontbijt als toetje of bijvoorbeeld als snack of lunch wafel.

Deze ontbijtwafels zijn tot nu toe mijn favoriet, maar wanneer je van zoete wafels houdt moet je dechocolade wafels ook zeker eens proberen. Voor welke versie ga jij?

Ontbijtwafels met chorizo

Ontbijtwafels met chorizo

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 13 wafeltjes van 25 gram

Ingrediënten

80 gram halfvolle melk
80 gram volkoren meel
2 eieren
25 gram chorizo
25 gram Slankie geraspte kaas
20 gram spinazie

Bereiding

Begin met het wafelijzer en laat deze opwarmen. Snijd de chorizo in kleine stukjes en hak ook de spinazie fijn. Pak een beslag kom en doe hier de melk, meel en eieren in. Mix dit tot een glad geheel en voeg vervolgens de kaas, chorizo en spinazie toe. Mix alles nog 1 goed door elkaar. Vervolgens zorg je ervoor dat je wafelijzer ingevet is en schep je steeds een hoopje beslag in het wafelijzer totdat al het beslag op is. Garneer de ontbijtwafels met wat boter of eet ze zo op.

Voedingswaarden per 100 gram

193 calorieën
18.8 gram koolhydraten
13.3 gram eiwitten
6.1 gram vetten
2.4 gram vezels

Voedingswaarden per wafel

48 calorieën
4.7 gram koolhydraten
3.3 gram eiwitten
1.5 gram vetten
0.6 gram vezels

Ontbijtwafels met chorizo

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.