Ik geef het eerlijk toe, ze hebben er wel eens mooier uitgezien en dat komt omdat ik het deeg voor deze Oreo broodjes iets te lang in de warmte van de zon heb laten staan. Ik lag daar zelf namelijk ook en dan vliegt de tijd. Maar het gaat om de smaak en die was top!
Opnieuw in de mix
Het basisrecept beginnen jullie waarschijnlijk al te herkennen en dat is juist ook zo fijn bij deze Oreo broodjes. Ik gebruikte de basis namelijk al eerder voor kaneelbroodjes en zelfs voor pizzabroodjes. Het is zo’n recept dat je 1 keer uitprobeert en waarna je vervolgens eindeloos verschillende combinaties kunt maken.
Nu was het de beurt aan Oreo broodjes. Het deeg maakte ik daarom wat zoeter met cookies & cream saus van Callowfit (code fitfoodjoycal15) en vanillesuiker. De vulling bestond uiteraard uit vanille roomkaas en verkruimelde Oreo koekjes. Met welke koekjes zou jij dit recept maken?
Gezonde Oreo broodjes
Voorbereiding: 15 minuten + 1 uur rijzen
Baktijd: 25 minuten
Goed voor: 9 broodjes
Ingrediënten
Voor het deeg:
100 gram banaan (1 kleine banaan)
90 gram halfvolle melk
10 gram Callowfit Cookies & Cream of 1 tl vanille essence
20 gram Sukrin of andere suikervervanger
1 zakje vanille suiker
30 gram gesmolten boter
250 gram bloem
1.5 theelepel gist
Voor de vulling:
50 gram roomkaas light
50 gram magere kwark
10 gram Callowfit Vanille saus of 1 tl vanille essence
50 gram Oreo koekjes verkruimeld
Bereiding
Prak de bananen fijn tot een moesje of als je een keukenmachine hebt, gebruik die dan. Schenk de melk in een grote kom en verwarm hem 45 seconde in de magnetron zodat hij lauwwarm is. Voeg de gist, gesmolten boter, Callowfit saus, suikers en banaan bij de melk en roer door elkaar. Voeg nu de bloem toe en mix dit met een lepel tot er een deeg ontstaat. Beleg je aanrecht met bakpapier en bloem en kneed het deeg ongeveer 5-8 minuten tot je een luchtig deeg krijgt. Vet je grote kom in met bakspray of olijfolie en leg het deeg terug. Dek de kom af met vershoudfolie en een theedoek en zet het naast de kachel om een uur te rijzen. De rijzing is goed als je deeg twee keer zo groot is. Gooi je bakpapier nog niet weg!
Terwijl het deeg rijst kun je roomkaas mengen met de kwark en de Cookies & Cream saus. Laat op kamer temperatuur komen zodat je makkelijk kunt smeren. Beleg je aanrecht weer met bakpapier en bloem en rol je deeg uit tot je een rechthoek van 30 bij 40 cm hebt. Smeer het roomkaas mengsel uit over je deeg en verdeel de Oreo koekjes erover. Nu begint het rollen; start vanaf de lange kant en rol je deeg op. Pak een scherp mes en duw deze door het deeg om het geheel in 9 stukken te verdelen. Beleg een bakplaat met bakpapier en bak de broodjes 25 minuten op 175 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
235 calorieën
41.8 gram koolhydraten
5.6 gram eiwitten
6.5 gram vetten
1.2 gram vezels
Voedingswaarden per broodje
176 calorieën
31.3 gram koolhydraten
4.2 gram eiwitten
4.9 gram vetten
0.9 gram vezels
GEEN REACTIES